Čtvrtou letní výhru zpečetili až v poslední minutě
Klub

Čtvrtou letní výhru zpečetili až v poslední minutě

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci plují na vítězné vlně, neboť v šesti dosavadních mistrácích čtyřikrát naplno bodovali a dvakrát se o body dělili se soupeři. Přemožitele zatím nepoznali.

Na začátku prvního poločasu Boleslavští střídali kombinační útoky s nakopávanými míči, ale čtvrt hodiny se jim nepodařilo soupeřovu obranu překonat. Na druhé straně i boleslavský brankář Truksa byl dlouho bez práce. Ve 13. minutě se před českobudějovickým vápnem Komárek dobře uvolnil, ale nastřelil pouze bránícího Peroutku a pro Boleslav získal první roh, kterému se soupeř ubránil se štěstím.
V 16. minutě zaútočil po levé straně Dohnalík, téměř u koncové čáry měl čas se podívat, kde má spoluhráče a z přesné přízemní přihrávky Novák bez otálení z deseti metrů skóroval - 1:0.
Inkasovaný gól Jihočechy otrávil a Boleslavští měli více ze hry. Machů z patnácti metrů přestřelil. Zabilanský vybojoval druhý roh, který rozehrál Machů a nepřesně zakončil Dohnalík. Ve 21. minutě záludný budějovický centr z pravé strany pozorný brankář Truksa vytlačil na roh. A zase stříleli Boleslavští. Novák z rohu šestnáctky trefil brankáře. Zabilanský nedůrazným zakončením také usnadnil práci budějovickému brankáři. Po Zabilanského přihrávce lajdácky z deseti metrů střílel nad budějovickou branku Dohnalík. Machů nastřelil bránícího hráče. Novák mířil nad branku. Poslední ohrožení budějovické branky před pauzou předvedl Kopa přízemní ranou, s níž si brankář Rotbauer snadno poradil.

Druhý poločas začali aktivněji českobudějovičtí dorostenci a vynutili si několik nebezpečných standardních situací. Nejvíce práce měl Truksa s Chylíkovým trestným kopem. Po čtvrthodinové fázi rozhárané a nepřesné hry Boleslavští postupně dění na hřišti nejen vyrovnali, ale většinu druhého poločasu byli i nebezpečnější.
Macků od lajny přihrál Dohnalíkovi, jenž měl čas si připravit střelbu, a přesto trefil brankáře uprostřed branky. Kolem 60. minuty dvakrát pálil na branku Machů, první jeho střelu gólman chytil a o pět minut později trestný kop z nadějné pozice zahodil.
V 67. minutě se českobudějovickým hráčům povedl brejk, v jehož závěru byl Krejčí blízko vyrovnání, když se ocitl sám proti Truksovi, ovšem ten odvážným zákrokem šanci zmařil za cenu rohu.
V 68. minutě po Klímově nádherné kolmici Dohnalík těsně přestřelil a o minutu později Dohnalík zachytil soupeřovu malou domů, ale ve stoprocentní gólové šanci brankáře neprostřelil. O chvíli později nebezpečný Novákův centr z budějovického brankoviště odhlavičkoval Žurek. Za pět minut se Koubský prokličkoval téměř až k budějovické brance, přihrál Dohnalíkovi a ten nastřelil brankáře.
V 83. minutě Budějovický Tesař střílel dva metry vedle boleslavské branky a krátce před koncem Chylíkovu ránu z dálky Truksa lapil u pravé tyče. Když už se hlavní rozhodčí díval na hodinky, že je nejvyšší čas utkání ukončit, povedl se Boleslavským útok s gólovým vyvrcholením.
V 90. minutě Novákovu střelu zblokovali obránci soupeře, míč se odrazil ke Komárkovi, jenž se ze dvaceti metrů perfektně trefil do horního levého růžku a pojistil tak čtvrtou letní mistrovskou výhru Boleslavi - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský, Klíma, Král (68. Malý), Kopa - Kühnel (65. Koubský), Komárek - Frömmel (72. Vejr), Machů (77. Vodháněl), Novák - Dohnalík (87. Novotný).

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Rotbauer - Řehoř (59. Frnoch), Matas, Peroutka, Žurek - Kořínek (80. Jáša), Mácha - Krejčí (72. Tomek), Kadlec (62. Tesař), Štifter (59. Škoda) - Chylík.

Góly: 16. Novák, 90. Komárek

ŽK: Kopa - Kadlec, Řehoř, Chylík

Rozhodčí: Nejedlo - Kuka, Meščan

Diváků: 115

Fanshop banner