K utkání českého poháru pojedeme do Klatov
Klub

K utkání českého poháru pojedeme do Klatov

Redakce

Tým FK Mladá Boleslav vstoupí do tuzemského MOL cupu ročníku 2015/16 až ve třetím kole v závěru září a jeho prvním soupeřem bude divizní SK Klatovy 1898, který v dosavadních třech pohárových zápasech neinkasoval ani jeden gól.

Oficiálním termínem duelu 3. kola MOL cupu SK Klatovy 1898 - FK Mladá Boleslav je středa 23. září od 16,30 hodin.

SK Klatovy 1898 je účastníkem divizní české A skupiny a v letošním MOL poháru postupně přemohl v předkole FC ZVVZ Milevsko 3:0 (góly Janda, Lhotka, Lukeš), v prvním kole FK Viktorii Žižkov 1:0 (Chirincius) a ve druhém kole FK Baník Most 1909 1:0 (Krejčí).
Oba kdysi prvoligové týmy Klatovští vyřadili v dramatických bitvách.
V prvním kole proti žižkovské Viktorii hráli hodinu v oslabení, když jim rozhodčí Němec vyloučil již ve 33. minutě brankáře Rojíka za hraní rukou mimo pokutové území, a přesto dokázali gólem v 71. minutě strhnout vítězství na svoji stranu a postoupili do druhého kola.
Proti Mostu jim sudí Benedikt dvakrát nabídl výhodu penalty. První v 7. minutě za hraní rukou kopal klatovský Janda a mostecký brankář Šíla ji zneškodnil. Druhou v 60. minutě za nedovolený zákrok na Jandu kopal pro změnu Krejčí a proměnil ji v postupový gól.
Klatovy tak vyřadily Most z českého poháru podruhé za sebou.
Domácím hřištěm SK Klatovy 1898, kde hraje svá mistrovská utkání divizní skupiny A, je stadion Na Rozvoji se zastřešenou tribunou pro 480 sedících diváků. Město Klatovy v Plzeňském kraji jsou někdy nazývány bránou Šumavy a v současnosti je domovem pro více než dvacet tisíc obyvatel.

Fanshop banner