Těsně prohráli v Liberci
Klub

Těsně prohráli v Liberci

Redakce

Ve čtvrtém utkání Memoriálu Vl. Marečka šestnáctiletí boleslavští dorostenci poprvé v tomto turnaji prohráli, a to s Libercem, jenž v pěti zápasech neztratil ani jeden bod a suverénně základní skulinu vede. Boleslavští jsou i po prohře druzí.

Do utkání vstoupili jednoznačně lépe Liberečtí. Naopak Boleslavští začali špatně a herně tápali po většinu první půle.
Již ve 3. minutě po centru z pravé strany liberecký hráč hlavou na přední tyč dal gól - 1:0.
V 5. minutě po centru z levé strany liberecké zakončení hlavou orazítkovalo břevno boleslavské branky. Ve 25. minutě se po individuální akci dostal k zakončení boleslavský Para, ale zamířil do středu branky do připravené náruče libereckého brankáře.
Ve 31. minutě se již Parovi individuální průnik povedl lépe, neboť nádhernou střelou do šibenice vyrovnal na 1:1.
Pět minut před přestávkou obrovskou chybu rozehrávající Gombáše napravil super zákrokem brankář Hartych a tak první dějství skončilo nerozhodně.

Druhý poločas hráli Boleslavští po početném prostřídání sestavy lépe, než v první části utkání, ale gólově to nevyjádřili. Naopak v závěru inkasovali a zápas prohráli.
Ve 44. minutě po krásné kombinaci z levé strany se ocitl sám před libereckým brankářem Pour, ale v těžké pozici nepropasíroval míč do branky. O minutu později Para našel na levé straně Bičištěho, který sám před brankářem netrefil libereckou branku. V 53. minutě chybnou rozehrávku Horáka napravil až brankář Hartych fantastickým zákrokem. V 67. minutě po Bičištěho krásném centru z levé strany úplně volný Milner sám před brankářem nedokázal míč usměrnit do liberecké branky.
V 70. minutě po Majerově špatném odkopu následoval liberecký centr z levé strany přes nedůsledného Kuchaře a povedená střela k tyči, kterou soupeř strhl vedení na svoji stranu - 2:1.
Poslední střelecký pokus vyslal v 73. minutě kousek nad libereckou branku Kučera. A tak všechny tři body zůstaly v Liberci.

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Martin Mrvík: „Absolutně se nám nepovedl vstup do utkání, který poznamenal celý první poločas, v němž byl soupeř jasně lepším týmem. Jediný dobrý okamžik první půle předvedl Para, který po dobré individuální akci vstřelil krásnou vyrovnávací branku. Vzhledem k tomu, že někteří hráči naprosto neplnili, co měli plnit a nepracovali na sto procent, tak jsem v poločasové přestávce vystřídal většinu sestavy, i když jsem to neměl vůbec v plánu. Ve druhém poločasu jsme se výrazně zlepšili, hra se vyrovnala a v určitých fázích zápasu jsme byli i lepším týmem. Vypracovali jsme si tři velké šance, které jsme neproměnili. Soupeř v závěru ze dvou šancí jednu proměnil, a proto vyhrál.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Hartych - Kalabis ((61. Kučera), Horák, Le Chí (41. Kuchař), Zmij (41. Mrnka) - Gombáš (61. Milner), Mísař (41. Pour) - Čech (41. Bičiště), Stroouhal (41. Majer), Para - Vajgl (51. Provazník).

Gól FK MB U16: 30. Para

Rozhodčí: Kvítek

Průběžné pořadí skupiny E Memoriálu Vl. Marečka
1.FC Slovan Liberec U16 5 0 0 24:6 15
2.FK Mladá Boleslav U16 3 0 1 11:5 9
3.FK Jablonec U16 2 0 3 13:13 6
4.FK Motorlet Praha U16 1 0 2 4:7 3
5.FK Meteor Praha VIII U16 1 0 3 4:18 3
6.FK Kolín U16 0 0 3 0:4 0

Fanshop banner