Skalák je v reprezentaci proti Kazachstánu a Lotyšsku
Klub

Skalák je v reprezentaci proti Kazachstánu a Lotyšsku

Redakce

Kanonýr FK Mladá Boleslav Jiří Skalák obdržel nominační pozvánku trenéra českého reprezentačního áčka Pavla Vrby pro zářijové kvalifikační zápasy na Euro 2016 v Plzni proti Kazachstánu a v Rize proti Lotyšsku. Mezi náhradníky je také boleslavský Jakub Rada.

Třiadvacetiletý Jiří Skalák s fotbalem začínal v TJ Spartak Sezemice, odkud se přes FK Pardubice dostal v roce 2007 do AC Sparta Praha. Téměř pět let putoval po hostováních v Ružomberoku (2011-12), Slovácku (2013), Brně (2013-14) a Mladé Boleslavi (2014-15), než v letošním létě zakotvil v mladoboleslavském klubu, kam přestoupil. V současnosti je se třemi ligovými góly spolu s Magerou, jenž se také trefil třikrát, nejlepším střelcem FK Mladá Boleslav. V dorosteneckých reprezentacích Česka si v letech 2007-2012 připsal čtyřicet startů a devět gólů. V období 2012-15 odehrál za Česko U21 sedmnáct zápasů a dal jeden gól. V letošním srpnu byl poprvé nominovaný do českého reprezentačního áčka.

V českém reprezentačním týmu jsou brankáři Petr Čech (Arsenal), Tomáš Vaclík (Basilej), Tomáš Koubek (Liberec), obránci Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Tomáš Kalas (Middlesbrough), David Limberský (Plzeň), Václav Procházka (Plzeň), Tomáš Sivok (Bursaspor), Marek Suchý (Basilej), záložníci Vladimír Darida (Hertha Berlín), Bořek Dočkal (Sparta), Ladislav Krejčí (Sparta), Daniel Kolář (Plzeň), Jan Kopic (Plzeň), David Pavelka (Liberec), Josef Šural (Liberec), Jiří Skalák (Mladá Boleslav), Ondřej Vaněk (Plzeň), útočníci David Lafata (Sparta), Milan Škoda (Slavia).
Náhradníky jsou brankáři Aleš Hruška (Příbram), David Bičík (Sparta), obránci František Rajtoral (Plzeň), Mario Holek (Sparta), Michal Kadlec (Fenerbahce), Filip Novák (Jablonec), Adam Hloušek (Stuttgart), záložníci Jan Kovařík (Plzeň), Milan Petržela (Plzeň), Jakub Rada (Mladá Boleslav), Martin Pospíšil (Jablonec), Ondřej Petrák (Norimberk), Martin Frýdek (Sparta), Martin Zeman (Sion), útočníci Libor Došek (Slovácko), Matěj Vydra (Watford) a Roman Bednář (Příbram).

Fanshop banner