Vítězné branky přišly ve druhém poločase
Klub

Vítězné branky přišly ve druhém poločase

Redakce

Také druhé mistrovské utkání nové sezóny boleslavští mladší dorostenci vyhráli výrazně, a to především zásluhou zlepšeného výkonu a přesné střelby až ve druhém poločase.

Do utkání Boleslavští vstoupili nepovedeně a pustili soupeře do vedení, když před tím promarnili dvě šance. Ve 3. minutě boleslavský Vajgl zatáhl míč po pravé straně a předložil ho do gólové šance Majerovi, ale tomu se obloučkem skórovat nepodařilo. V 10. minutě po kombinaci středem hřiště se řítil sám na vršovického brankáře Vajgl, ale míč se mu zamotal mezi nohy a nedokázal tak zdárně zakončit.
V 18. minutě boleslavský Gombáš chyboval při rozehrávce a Pražané snadno získali míč, aby po následném centru úspěšným zakončením šli do vedení - 0:1.
Ve 23. minutě Majer vystřelil ze slibné pozice nad břevno vršovické branky. Ve 24. minutě po rychlém boleslavském přechodu z levé strany poslal krásnou nahrávku před soupeřovu branku Majer a dorážkou do odkryté branky Milner nastřelil pouze tyč branky Bohemians. Ve 34. minutě Majer v individuální akci přešel přes dva obránce, ale nedokázal přihrát před branku volnému spoluhráči. Ve 37. minutě Milner obešel protihráče a ve slibné pozici v blízkosti branky nezvládl přesnou finální nahrávku.
Ve 38. minutě po hezké přihrávce Gombáše postupoval sám na branku Milner a střelou podle brankáře vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločase boleslavští dorostenci vršovického protivníka jasně přehráli i přestříleli. Do vedení se dostali již po dvou minutách návratu z kabiny.
Ve 42. minutě dobrým napadáním soupeře vybojoval Pour míč, který předložil Provazníkovi a ten povedenou trefou do pravého růžku vršovické branky skóroval - 2:1.
Ve 48. minutě při vršovickém rohovém kopu podržel boleslavský tým nádherným reflexivním zákrokem brankář Barták.
V 53. minutě po Kuchařově trestném kopu odražený míč Provazník ve skluzu propasíroval do vršovické branky - 3:1.
V 77. minutě utekl po levé straně soupeřově obraně Milner a přehozením brankáře zvýšil boleslavské vedení už na 4:1.
V poslední minutě hezkou a rychlou boleslavskou akci přes celé hřiště završil ve finální části Provazník přihrávkou na nabíhajícího Paru, který střelou bez přípravy pod břevno rozvlnil vršovickou síť - 5:1.

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Martin Mrvík byl i po výrazném vítězství hodně kritický: „Nepodařilo se nám vstoupit dobře do utkání a soupeř byl do pětadvacáté minuty lepším týmem. Neudrželi jsme míč a nefungovalo nám napadání tak, jak jsme si představovali. Týmu jsem chtěl dál impuls dvojitým střídáním, což se povedlo a spolu s novými i ostatní hráči v poli začali úplně jinak pracovat v soupeřově napadání a v agresivitě. Do konce poločasu jsme soupeře nepustili z jeho poloviny a povedlo se nám vyrovnat. Druhý poločas byl v našem podání o něco kvalitnější a hlavně ve finální části hřiště jsme byli nebezpeční a stříleli hezké branky. V zápase se mně nelíbila naše rozehrávka, na které musíme usilovně pracovat, a moc nakopávaných míčů, což nechceme."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Kučera, Horák, Kuchař, Mrnka - Gombáš, Strouhal (22. Pour) - Milner, Majer (73. Mísař), Bičiště (62. Para) - Vajgl (22. Provazník).

Branky FK MB U16: 39. a 77. Milner, 41. a 58. Provazník, 80. Para

Fanshop banner