Boleslavskou kanonádu ozdobil nevídanou bombou Magera
Klub

Boleslavskou kanonádu ozdobil nevídanou bombou Magera

Redakce

Zlínští se v Boleslavi představili po sedmi letech, když v období 2009-15 hráli druhou ligu. Tentokrát přijeli jako aktuálně druhý tým ligového pořadí a odjeli s nákladem pěti inkasovaných gólů. Diváci zvolili nejlepšími hráči utkání dvougólové střelce boleslavského Lukáše Mageru a zlínského Lukáše Železníka.

První poločas se Boleslavi vydařil. První roh si již ve 2. minutě vynutil Zlín, ale potom podobné standardky na druhé straně hřiště získala Boleslav. A čtvrtý roh proměnila ve vedení.
V 11. minutě Skalákův rohový kop u bližší tyče hlavou usměrnil Magera - 1:0.
V následujících minutách převzali Zlínští na chvíli iniciativu a drželi hru na boleslavské polovině hřiště. Ve 21. minutě Matějovův trestný kop hlavičkoval nebezpečně Janíček a brankář Šeda míč vytáhl nad břevno na roh.
V polovině poločasu se ve vzdušném souboji krvavě zranili Jugas s Magerou a oba týmy hrály pár minut o deseti lidech. Boleslavský útočník se po ošetření na hřiště vrátil, pro zlínského stopera utkání předčasně skončilo.
Ve 34. minutě falšovaný trestný kop Hubáčka odvážným skokem mezi dorážejícími protihráči vyboxoval Šeda mimo boleslavskou šestnáctku a založil zdařilou protiakci, v jejímž závěru Skalák přihrál vpravo Bartlovi a jeho přízemní přihrávka proletěla napříč zlínským brankovištěm a Čermák stihnul z úhlu míč doklepnout do branky - 2:0.
Závěr poločasu se odehrál pod boleslavskou taktovkou. Zlínská defenzíva dvě boleslavské šance přežila se štěstím a po parádní Čermákově kolmici Chramostu zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.

Ve druhém poločasu nejprve Zlínští snížili, ale potom si Boleslav třemi góly pojistila tři body.
V 51. minutě po Kúdelově nepřesné přihrávce Zlínští zaútočili. Zakončení Korešova brejku Šeda vyrazil, ale k míči se dostal Železník a nekompromisní ranou snížil na 2:1.
Za těsného vedení Boleslav chvíli rozháraně kombinovala, než se její hráči uklidnili a začali být pro soupeřovu branku opět nebezpeční. V 60. minutě si s Radovým trestným kopem poradil Holý. V 67. minutě po Skalákově přihrávce Rada nastřelil obránce a další Skalákův centr nepovedeně zakončil Magera. O minutu později Skalák s Magerou nevyužili příležitosti po Zahustelově přihrávce.
V 70. minutě po nezištné Zahustelově přihrávce měl Magera dost času, aby si připravil palebnou pozici a levačkou vymetl pravý horní růžek zlínské branky - 3:1.
V 75. minutě na Bartlův centr z pravé strany v brankovišti nedosáhl Magera, ale když Skalák z levé strany vrátil míč před zlínskou branku, tak Zahustel ho hlavou nasměroval do sítě - 4:1.

V 76. minutě Skalák z deseti metrů netrefil branku. V 80. minutě Baroše zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.
V 83. minutě na Skalákův centr u vzdálenější tyče naskakoval Baroš, ale brankář Holý si před ním srazil míč rukou do vlastní branky - 5:1.
V 84. minutě Baroš sám před brankou neprostřelil brankáře Holého. Na druhé straně Šeda včas vyběhl proti Hájkovi.
V poslední minutě rozhodčí Královec za souboj Kúdely s Poznarem, při němž oba hráči spadli na hranici malého vápna, nařídil proti Boleslavi penaltu, kterou přízemní ranou k pravé tyči proměnil Železník - 5:2.
Pokutový kop nic nezměnil na boleslavském zisku tří bodů a vylepšení celkového skóre do aktivní podoby.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bartl, Kúdela, Křapka, Bořil - Malpon (71. Ščuk), Rada - Skalák, Chramosta (58. Zahustel), Čermák - Magera (78. Baroš).

Sestava FC Fastav Zlín: Holý - Pazdera (80. Jordan), Jugas (24. Malý), Hájek, Matějov - Hubáček, Živulič, Janíček, Koreš (71. Bartolomeu) - Železník, Poznar.

Góly: 11. a 70. Magera, 25. Čermák, 75. Zahustel, 83. vlastní Holý - 51. a 90. Železník (druhý z penalty)

ŽK: Malpon, Kúdela - Hubáček, Janíček, Pazdera

Rozhodčí: Královec - Wilczek, Antoníček

Diváků: 3241

Fanshop banner