V přátelském duelu otočili nepříznivý vývoj
Klub

V přátelském duelu otočili nepříznivý vývoj

Redakce

Šestnáctiletí boleslavští dorostenci ve střetnutí se starším kosmonoským soupeřem zdánlivou prohru odvrátili čtyřmi góly ve druhém poločase, dva nejdůležitější dali v závěrečné desetiminutovce.

První poločas se boleslavským dorostencům vůbec nepovedl a po zásluze ho vysoko prohráli. Hned v úvodní minutě po Salačově přihrávce Čechovo zakončení kosmonoský brankář zvládl jen za cenu vyražení míče na rohový kop. V 7. minutě zlikvidoval kosmonoský trestný kop dobrým zákrokem brankář Hartych.
Ve 13. minutě Mísařovu chybnou rozehrávku kosmonoský soupeř potrestal gólem - 0:1.
Ve 25. minutě po Vajglově vysunutí neuspěl Provazník v gólové šanci.
Ve 26. minutě Kosmonosy zvýšily vedení po rohovém kopu, když se na první tyči lekl míče boleslavský obránce Salač a pustil ho do branky - 0:2.
Ve 30. minutě po Zmijově centru Strouhal v gólové šanci hlavou přestřelil kosmonoskou branku. Ve 32. minutě po chybné Mísařově rozehrávce Kosmonosy naštěstí brankovou příležitost neproměnily. Ve 39. minutě se kosmonoským dorostencům povedla hezká kombinace, a protože Salač špatně bránil, tak další gólovou šanci soupeře zlikvidoval až brankář Hartych.
Ve 40. minutě Kalabisova nepřesná rozehrávka byla na začátku kosmonoského brejku, který skončil třetím gólem v boleslavské síti - 0:3.
Ve 41. minutě Provazníkovu individuální akci zmařil bravurním zákrokem kosmonoský brankář.

Druhý poločas měl zcela jinou podobu než první. Boleslavští se výrazně zlepšili a zdánlivě prohraný zápas otočili ve svůj prospěch. Ve 49. minutě po Provazníkově rohovém kopu hlavičkující Kalabis jen o kousek přestřelil kosmonoskou brankou.
V 52. minutě krásnou boleslavskou akci završil Bičiště přihrávkou na Provazníka a ten snížil na 1:3.
V 60. minutě neproměnily Kosmonosy gólovou šanci po rohovém kopu.
V 65. minutě Čech založil boleslavskou akci středem hřiště a přes Strouhala do samostatného úniku vyrazil Provazník, jenž skóroval - 2:3.
V 70. minutě po rychlém přechodu z pravé na levou stranu se v gólové šanci objevil boleslavský Bičiště, ale útok zakončil nepřesně. O dvě minuty později v podobné akci gólovou šanci neproměnil Provazník.
V 82. minutě Pour poslal do úniku Vajgla, jenž uklidil míč k tyči a vyrovnal na 3:3.
V 86. minutě v totožné akci Pour vyslal Vajgla a ten po kličce v pokutovém území vstřelil vítěznou boleslavskou branku - 4:3.

V 90. minutě Pourova střela ze třiceti metrů orazítkovala pouze spojnici kosmonoské branky.

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Martin Mrvík: „Sehráli jsme dva naprosto rozdílné poločasy. První byl z naší strany bojácný a nepřesný. V rozehrávce jsme dělali velké množství chyb, které soupeř trestal a dostal se tak do třígólového vedení. Naše záložní řada hrála velmi špatně a tak i týmový výkon nebyl dobrý. Ve druhém poločase se vše otočilo. Ve hře jsme dominovali a soupeře přehrávali. Hráči ukázali bojovné srdíčko, vytvořili si brankové příležitosti a v závěru utkání otočili."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Hartych - Salač, Kalabis, Le Chí, Zmij - Mísař, Vajgl (46. Pour) - Para (46. Bičiště), Strouhal, Čech - Provazník (76. Vajgl).

Góly FK MB U16: 52. a 65. Provazník, 82. a 86. Vajgl

Rozhodčí: Nejedlo

Fanshop banner