Vybojovanou výhru potvrdili až v poslední minutě
Klub

Vybojovanou výhru potvrdili až v poslední minutě

Redakce

Sedmnáctiletí dorostenci vybojovali tři body ve vyrovnaném utkání hraném na velmi nekvalitní hřišti na pražském Strahově. Výhru potvrdili druhým gólem až v poslední minutě.

V úvodu prvního poločasu byli nebezpečnější hráči pražské Dukly. V 5. minutě se dostali do první šance, když se z dálky snažili neúspěšně přehodit brankáře Mikulce. Ten zlikvidoval v 11. minutě další velkou šanci, kterou soupeři nabídl chybnou rozehrávkou stoper Drobný. V 15. minutě pálil boleslavský Koubek ze střední vzdálenosti mimo. Ve 21. minutě Hobík zakončil boleslavskou akci střelou pouze do obránce.
Ve 26. minutě kombinace po levé straně, do které se zapojili Chládek, Vyhnánek a Václav Jon, završil Jakub Novák doklepnutím míče do prázdné branky - 0:1.
Ve 31. minutě Chládkovu standardní situaci od přední tyče obránci Dukly odvrátili na roh.
Ve druhém poločase se Dukla snažila o vyrovnání a Boleslavi se tak otvíraly možnosti k brejkovým situacím, z nichž vyšla až ta poslední. V 53. minutě po nevyužitém boleslavském rohu nebezpečně zaútočila Dukla a její velkou šanci vychytal Mikulec. V 70. minutě Balog nastřelil tyč pražské branky, kterou z následné dorážky přestřelil.
V 79. minutě Dukla zaútočila a po centru její útočník hlavičkoval těsně mimo boleslavskou branku. Boleslavští okamžitě vyrazili do protiútoku, který Najman potáhl po pravé straně, jeho centr od zadní tyče Šimon hlavou sklepnul před branku a akci zdárně dokonal Balog - 0:2.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Jan Páník: „Z hráčů bylo cítit odhodlání a do zápasu vstupovali koncentrovaní. Celkovou kvalitu utkání znehodnotil velmi špatný terén, hřiště bylo doslova tragické a od toho se také odvíjela hra. Hodně se bojovalo o míče a k vidění bylo málo fotbalových věcí. Snažili jsme se soupeře nutit k chybám a co nejvíce odebírat míče na jeho vlastní polovině. Obraz hry se příliš nezměnil ani po přestávce. V závěru se utkání vyhrotilo několika ostřejšími zákroky, boleslavští hráči však ukázali odolnost a nenechali se vyprovokovat. V poslední minutě mohli domácí srovnat, ale zakončení po centru skončilo těsně mimo naši branku. Z následného protiútoku jsme vstřelili druhou branku a rozhodčí hned ukončil utkání. Museli jsme se vydat a zápas odbojovat, díky houževnatému výkonu a i troše štěstí nakonec odvážíme všechny body."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec - Najman, Drobný, Komma, Václav Jon - Chládek (51. Hajdo), Koubek - Jakub Novák (61. Body), Vyhnánek (61. Šimon), David Novák (76. Mansfeld) - Hobík (56. Balog).

Góly: 26. Jakub Novák, 80. Balog

Rozhodčí: Ulrich - Les, Vojnovič

Diváků: 70

Fanshop banner