Na pražské Julisce remizovali
Klub

Na pražské Julisce remizovali

Redakce

Ve třetím mistrovském utkání Boleslavští remizovali v Praze s juniorkou Dukly, pro kterou to byl první bod získaný v tomto ročníku Juniorské ligy.

V úvodu prvního poločasu první brankářský zákrok si připsal boleslavský Godula, naopak útočné aktivity jeho spoluhráči nedotáhli k ohrožení pražského gólmana Vávry.
V 6. minutě Bezdička dobře zamířil k tyči a dal vedoucí gól Dukly - 1:0.
Obdržený gól boleslavské hráče probudil. V 8. minutě jejich snažení zarazili rozhodčí kvůli ofsajdu, o minutu později po Houžvičkově centru Lackův volej minul branku. Ve 13. minutě Vávrovu branku netrefil hlavičkující Pajer. V 16. minutě Vokounův centr před Benešem stáhnul Godula.
Trochu jalové období, kdy se hrálo většinou ve středu hřiště, ukončili Pražané ve 24. minutě Bezpalcovou dělovkou těsně mimo boleslavskou branku. O minutu později podobně minul cíl Beneš. Ve 33. minutě Milla přesným pasem poslal do šance rychlého Kocourka, ale toho Vávra vychytal. V následující minutě si boleslavský brankář Godula poradil s trestným kopem. V závěru poločasu se střelecky neprosadili boleslavský Křapka ani pražský Mejdr.

V úvodních minutách druhého poločasu si Boleslavští aktivní hrou vynutili dvě střelecké příležitosti, ale brankáře Vávru nepřekonali, pouze si získali dva rohové kopy a těm defenzíva Dukly odolala. V 56. minutě se nepovedlo zakončení Lackovi. V následující minutě po Kateřiňákově přihrávce neuspěl Wolf. V 60. minutě nadějnou akci pohřbil Wolf nepovedeným centrem. V 65. minutě Kocourkův centr hlavičkoval Pajer těsně vedle pražské branky. V 71. minutě nepřesně vystřelil Albina.
V 73. minutě Houžvička přesnou ranou k tyči proměnil trestný kop nařízený za přechozí faul na Kateřiňáka - 1:1.
V 76. minutě neuspěl ve velké gólové šanci Dukly Farkaš a v 80. minutě boleslavský útok zakončil Kateřiňák střelou do tyče. V 84. minutě po spolupráci s Pajerem se nepovedlo Katřiňákovi úspěšně zakončit. V 87. minutě se do šance prodral čerstvý Bečirevič, ale pražskou branku minul, vzápětí na druhé straně pokazil obrovskou gólovou příležitost Pražanů Gajecký. V nastaveném čase po neúspěšném rohu Dukly vyrazili Boleslavští do brejku, ale Bečirevič pravou chvíli k úspěšnému zakončení promarnil a Pajerova rána mířila nad branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Wolf, Křapka, Kozma, Houžvička - Kateřiňák, Albina - Kocourek (86. Bečirevič), Milla, Lacek (68. Bojda) - Pajer.

Sestava FK Dukla Praha U21: Vávra - Cvrček, Bezdička, Bezpalec (81. Gajecký), Schindler (46. Kulikov), Beneš, Farkaš, Mejdr, Vokoun (74.Petrák), Hajdarevič (74. jakab), Troníček.

Góly: 8. Bezdička - 73. Houžvička

ŽK: Hajdarevič, Kulikov

Rozhodčí: Černý - Koval, Kubr

Diváků: 80

Fanshop banner