Z Ostravy vezou pouze jeden bod
Klub

Z Ostravy vezou pouze jeden bod

Redakce

Boleslavští za necelou půlhodinu inkasovali dva góly a ztrátu dohnali na začátku druhé půle. Vítězný gól už nedali, Skalák kromě vyrovnávacího gólu dvakrát nastřelil pouze břevno. Fandové nejlepšími hráči utkání zvolili ostravského Francise Nahra a boleslavského Jiřího Skaláka.

Poprvé v historii vzájemných prvoligových střetnutí Ostravy s Boleslaví se hrálo na hřišti ve Vítkovicích, neboť tradiční bašta ostravských fotbalistů na Bazalech nesplňuje kritéria FAČR. Pro Baník se jednalo o jubilejní 2000. ligový zápas. Skončilo bez vítěze.

První poločas začali Boleslavští se sebevědomou kontrolou míče uprostřed hrací plochy bez ohrožování soupeřovy branky. Že se fotbal hraje na góly, předvedl ostravský Nahr na konci úvodní čtvrthodinky.
Ve 14. minutě Šisler prohrál na půlící čáře souboj s Nahrem, který svoji individuální akci proměnil v první nebezpečný ostravský útok a zakončil ho povedenou střelou k pravé tyči - 1:0.
Další ostravský atak zmařil Šeda ve 24. minutě vyražením Kukecovy bomby nad břevno. Boleslavští odpověděli o dvě minuty později únikem Skaláka, který přihrál před branku Čermákovi a ten připravil jasnou palebnou pozici Magerovi, jenž z deseti metrů přestřelil ostravskou branku. Po druhém boleslavském rohu Zahustel přízemním zakončením těsně minul branku.
Ve 28. minutě ostravský forvard Nahr obehrál Kúdelu a opět mimořádně povedenou střelou k pravé tyči podruhé překonal Šedu - 2:0.
Ve třetí čtvrthodince poločasu Boleslavští zatlačili soupeře k jeho brance a alespoň snížili na rozdíl jednoho gólu.
Ve 36. minutě po spolupráci s Magerou na pravé straně Zahustel ostře zacentroval před Pavlenkovu branku a Kouřil si z malého vápna srazil míč do vlastní branky - 2:1.
Ve 42. minutě Šedův dlouhý výkop prodloužil Zahustel na Mageru, ten poslal do sóla Skaláka, jehož zakončení Pavlenka vychytal a následně odolal i proti dorážkám Čermáka a Rady. V nastavené minutě prvního poločasu Kukec nastřelil z trestňáku zeď a po následném centru Nahr hlavičkoval těsně vedle Šedovy branky.

Do druhého poločasu přišla Boleslav s dvěma změnami v sestavě, když trenér Jarolím posílil ofenzívu Ščukem a Barošem.
V 53. minutě Magera parádně uvolnil Skaláka a ten sám proti Pavlenkovi jej neomylně překonal - 2:2.
Ve zbývajícím čase dění na hřišti nasvědčovalo tomu, že ani jeden ze soupeřů se nemíní o body dělit. I v dusném letním večeru tempo hry neuvadalo.
V 57. minutě Nehrův nebezpečný centr odvrátil Šisler. V 60. minutě nepřesně střílel Bořil. O tři minuty později Skalákova tečovaná rána vynesla Boleslavi roh a po jeho rozehrání Rada přestřelil. V 65. minutě si Barošův centr málem srazil do vlastní branky Frydrych, po následném rohu Magera z deseti metrů zamířil nad branku. V 66. minutě si Kúdela ve vlastní šestnáctce šlápl na míč, ale Alispahič z nadějné pozice vystřelil nad Šedovu branku. V 68. minutě Ščuk střílel těsně vedle. V 72. minutě Skalák z trestného kopu od postranní lajny trefil břevno ostravské branky. V 77. minutě Bartlův centr hlavičkoval přesně pod břevno Čermák, ale Pavlenka míč zázračným zákrokem vytlačil na roh. V 84. minutě Skalák opět z trestného kopu opět nastřelil pouze břevno. V 87. minutě Chramostovu střelu nepustili obránci k Pavlenkovi a po Magerově centru získala Boleslav svůj poslední roh, ale Pavlenka ho odboxoval mimo šestnáctku.
V závěru sudí utkání prodloužil o tři minuty, které oba týmy využily ke snaze získat vítězství. Útoky se přelévaly od jedné branky ke druhé, ale na remíze už nikdo nic nezměnil. Nejblíže rozhodujícímu gólu byl boleslavský Kúdela, když nedokázal z malého vápna usměrnit míč do Pavlenkovy branky, a ostravský De Azevedo, jehož bombu výtečným zákrokem vyrazil Šeda.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bartl, Kúdela, Šisler, Bořil - Malpon (46. Ščuk), Rada - Zahustel (46. Baroš), Skalák, Čermák (81. Chramosta) - Magera.

Sestava FC Baník Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Kouřil, Holzer - Ježdík, Mensah - Engelmann (67. Mišak), Kukec, Mondek (86. De Azevedo) - Narh (58. Alispahič).

Góly: 14. a 28. Nahr - 36. vlastní Kouřil, 53. Skalák

ŽK: Kukec, Mensah - Šisler, Malpon, Bartl

Rozhodčí: Nenadál - Pochylý, Caletka

Diváků: 6091

Fanshop banner