Vítězství brali za vydařený vstup do zápasu
Klub

Vítězství brali za vydařený vstup do zápasu

Redakce

V druhém střetnutí Memoriálu Vl. Marečka se sedmnáctiletí boleslavští dorostenci vrhli na pražského soupeře od první minuty a rychle získali rozhodující zákrok. I když v dalším průběhu zbytečně zvolnili, přesto jasně vyhráli.

První poločas rozhodl o vítězství Boleslavi. Za necelých deset minut totiž vedla o dva góly. V první šanci po akci Vyhnánka se ještě Hobík neprosadil, ale o minutu později se již měnilo skóre.
V 6. minutě Vyhnánek zpracoval těžký míč, který předložil Davidu Novákovi a ten otevřel gólový účet zápasu - 0:1.
V 9. minutě po spolupráci Vyhnánka s Davidem Novákem se dostal před prázdnou brankou Mansfeld do gólové pozice a proměnil ji - 0:2.

V 15. minutě Drobný vyvezl míč a po jeho přihrávce trefil David Novák břevno. V 25. minutě Mansfeld našel zpětnou přihrávkou Vyhnánka, ale jeho dva pokusy domácí obrana zblokovala.
Ve 34. minutě spolupráci Mansfelda s Chládkem zakončil gólově Hobík - 0:3.

Druhý poločas byl na rozdíl od prvního vyrovnanější herně i střelecky. Na každé straně padlo už jenom po jednom gólu.
Ve 47. minutě při pražském útoku z pravé strany a následném centru nedokázali boleslavští obránci dostatečně pokrýt útočníka a ten jejich nedůslednost potrestal - 1:3.
V 50. minutě Drobný po narážečce s Geisslerem vystřelil těsně mimo pražskou branku. V 55. minutě si boleslavský gólman Zeman poradil se střelou z pětadvaceti metrů, kterou vytáhl dobrým zákrokem na roh.
V 57. minutě Hajdo přihrál rozběhnutému Jakubu Novákovi, který z pozice na ofsajdové hranici zaútočil tak zdařile, že zvýšil boleslavské vedení na 1:4.
V 72. minutě Vyhnánek potáhl míč a posunul ho na Davida Nováka, který šanci nevyužil. V 80. minutě se po rohovém kopu dostal k zakončení Body, ale branka z toho nebyla.

Trenér boleslavského družstva sedmnáctiletých Jan Páník byl spokojený jen se vstupem do utkání: „Prvních patnáct minut jsme na hřišti dominovali. Kromě dvou branek přišlo ještě několik šancí a David Novák navíc nastřelil břevno. Od té chvíle však většina pozitivních věcí z našeho výkonu vyprchala. Začali jsme tahat míč, utápěli se v kličkování a k tomu se přidaly nepřesné přihrávky. Náš týmový výkon se blížil k nule a soupeř toho postupně využíval. Druhý poločas se hrál více méně vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách, několikrát nás podržel brankář Zeman. Směrem dopředu jsme byli málo nebezpeční. Dá se říct, že k tomuto vítězství jsme doslova doklopýtali."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec (41. Zeman) - Najman (71. Vyhnánek), Drobný, Komma (41. Vojtěch Jon), Václav Jon (41. Body) - Koubek (41. Hajdo), Marek (21. Chládek, 61. Šimon) - Mansfeld (61. Václav Jon), Vyhnánek (41. Geissler), David Novák (41. Jakub Novák) - Hobík (61. David Novák).

Góly FK MB U17: 6. David Novák, 9. Mansfeld, 34. Hobík, 57. Jakub Novák

Diváků:35

Fanshop banner