Přemohli Teplice navzdory hodinovému oslabení
Klub

Přemohli Teplice navzdory hodinovému oslabení

Redakce

V druhém mistráku nové sezóny, ovšem v prvním na domácím hřišti, boleslavští junioři naplno bodovali, i když hodinu čelili teplické juniorce v oslabení o přísně vyloučeného stopera Kubistu.

V prvním poločase se hrál kvalitní fotbal ve svižném tempu. Už ve 4. minutě Vraštilův centr usměrnil Pajer z malého vápna jen těsně vedle teplické branky. Severočeský soupeř odpověděl v 8. minutě, kdy s Výborného střelou ze dvaceti metrů si brankář Godula poradil. Ve 13. minutě po spolupráci s Ladrou vystřelil Klobása, jeho ránu gólman Lipš vyrazil ke Kozmovi, který z hranice šestnáctky teplickou branku přestřelil.
Ve 14. minutě Ladrův nadýchaný oblouček z levé strany Vraštil hlavou z malého vápna proměnil ve vedoucí boleslavský gól - 1:0.
Ve 20. minutě se Mendy probil přes dva protihráče před teplickou branku, ale její strážce se mu odvážně vrhnul pod nohy a boleslavskou šanci zmařil. O minutu později na Kocourkův centr z pravé strany Klobása ve skluzu nedosáhl jen o pár centimetrů. Ve 27. minutě teplický útok z levé strany završil Richter střelou bez přípravy z pěti metrů do dobře postaveného brankáře Goduly.
Ve 29. minutě získali Boleslavští výhodu trestného kopu, nacvičený signál se jim však nepovedl a po Klobásově zblokovaném střeleckém pokusu vyrazili Tepličtí do nebezpečného brejku. Kubista sice pádícího teplického hráče dostihl, ten však v souboji rameno na rameni padl a sudí Kocourek k všeobecnému překvapení boleslavskému stoperovi ukázal červenou kartu a vyloučil jej z další hry. Z následného teplického trestňáku nastřelil Richter hráčskou zeď. Ve 32. minutě střílel Klobása nedůrazně a nepřesně. Ve 41. minutě Chukwumovu přízemní ránu Godula snadno lapil.
Ve 45. minutě Ladra založil akci přes Kocourka, který přihrál mezi obránci rozběhnutému Pajerovi a ten v sólu proti teplické brance prostřelil Lipše - 2:0.
Než skončil poločas, propásli Boleslavští obrovskou šanci na třetí gól. Po spolupráci s Klobásou vystřelil Ladra, obráncem zblokovaný míč odskočil ke Klobásovi a ten z dobré pozice poslal dorážku nad teplickou branku.

Po přestávce ztratila hra tempo prvního poločasu ze dvou důvodů. Na všechny aktéry doléhalo úmorné vedro (hrálo se ve více než 30°C) a boleslavští fotbalisté hrající v oslabení se soustředili především na udržení dvougólového náskoku. Tepličtí sice občas získali územní převahu, ale nepřesně kombinovali, Boleslavští pochopitelně číhali na příležitosti k brejkům.
V 56. minutě teplický Kodeš obehrál Mendyho a odcentroval před boleslavskou branku, kde Výborný z necelých deseti metrů hlavičkoval nepřesně. V 60. minutě po Kateřiňákově trestňáku Ladra hlavičkoval do Lipšových rukavic. O tři minuty později si teplický brankář poradil s Klobásovou střelou z patnácti metrů. V 68. minutě Kateřiňákův trestný kop od rohového praporku Kozma hlavou usměrnil těsně vedle pravého horního růžku teplické branky. V 77. minutě zkoušel Pajer zaskočit Lipše, jenž stál daleko od branky, ale z padesáti metrů cíl těsně minul.
Nejblíže teplickému gólu byl v 79. minutě Česlák, který trestným kopem z hranice šestnáctky nastřelil břevno boleslavské branky. Pět minut před koncem Albina parádně uvolnil Houžvičku a jeho centr z levé strany nestačil Klobása na malém vápně hlavičkovat do brány. V poslední minutě se Tepličtí natlačili do boleslavské šestnáctky, ale brankář Godula dvakrát výtečně zasáhl. V nastaveném čase Česlák trestný kop z necelých dvaceti metrů poslal metr nad branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Vraštil, Kubista, Křapka, Mendy - Kozma, Kateřiňák - Jakub Kocourek (65. Wolf), Klobása (86. Bojda), Ladra (65. Albina) - Pajer (81. Houžvička).

Sestava FK Teplice U21: Lipš - Strada, Novotný (79. Jerhot), Takács, Svoboda - Kodeš, Richter (46. Bílek), Česlák, D. Procházka (46. M. Procházka) - Výborný (62. Softič), Chukwuma (75. Djordevič).

Góly: 14. Vraštil, 45. Pajer

ŽK: Vraštil - Kodeš, Strada, M. Procházka

ČK: Kubista ve 29. minutě

Rozhodčí: Tomáš Kocourek - Koval, Vlček

Fanshop banner