První body přivezli ze Zlína
Klub

První body přivezli ze Zlína

Redakce

V prvním mistrovském utkání nového ročníku 1. celostátní dorostenecké ligy boleslavští dorostenci obstáli, když svého zlínského soupeře na jeho hřišti porazili a připsali si první tři body do tabulky.

Začátek utkání byl oboustranně opatrný. K první šanci se dostali Zlínští, když Nečas poslal zprava centrovaný trestný kop do šestnáctky a Tkadlec přehlavičkoval branku Truksy. Poté začali přebírat iniciativu Boleslavští. V 17. minutě prošel Novák středem, ale střelou zlínského gólmana Šišku neohrozil. Ve 25. minutě Novotný přihrál Novákovi, jehož střela z otočky přes domácí stopery neprošla. Ve 31. minutě zaútočil Machů zleva, přihrál Vodhánělovi, ale k zakončení se již nedostal. Ve 32. minutě poslal Zabilanský trestný kop zleva na bližší tyč, domácí gólman Šiška situaci s jistotou vyřešil.
Ve 37. minutě Malého dlouhý míč do zlínské šestnáctky se od stoperů dostal k Dominikovi Machů, který pohotovým obloučkem přehodil vyběhnuvšího gólmana Šišku - 0:1.
Ve 43. minutě Vodháněl z pětadvaceti metrů těsně přestřelil zlínskou branku.

Úvod druhé poloviny hry proběhl dramaticky. V 50. minutě po Vodhánělově přihrávce vběhl do zlínské šestnáctky Novák a než stačil ohrozit brankáře Šišku, poslal jej k zemi Urubek. Z pohledu Boleslavských to byl zákrok na jasnou penaltu, ovšem rozhodčí Mejzlík zůstal klidný a nechal hru pokračovat dál. V 54. minutě se naopak sám před gólmanem Truksou ocitl zlínský Oulehla, jehož střelu Truksa vychytal. V 62. minutě Zlínští zacentrovali zprava do boleslavské šestnáctky a Tkadlec v hlavičkovém souboji se Zabilanským hlavičkoval přes branku.
V 66. minutě Novákův zleva přetažený centr vrátil Frömmel hlavou před branku a Vodháněl ho uklidil do Šiškovy branky - 0:2.
V 68. minutě boleslavská dvojice Machů s Novákem postupovala z půlky proti jednomu zlínskému bekovi, a když Machů nahrál přes beka Novákovi, ten se srazil s gólmanem Šiškou, což rozhodčí Mejzlík odpískal faul útočícího hráče. V 73. minutě prošel zlínský útočník Mlýnek zleva do středu boleslavské šestnáctky a jeho střelu gólman Truksa zlikvidoval. V 82. minutě Truksa při odkopu nastřelil protihráče, naštěstí tohoto zaváhání Zlínští nevyužili. V 83. minutě Zlínští dvakrát ohrozili boleslavskou branku, při druhé střele z kopačky Martina Mlýnka zazvonila tyč Truksovy branky. V 88. minutě Zlínští nevyužili výhodu přímého kopu a tak utkání dospělo k závěrečnému hvizdu za dvougólového vedení Boleslavi.

Sestava FC Fastav Zlín U19: Šiška - Petřík, Tkadlec, Urubek, Jakubov - Tureček, Venený, Stuchlík (77. Pavlíček), Mlýnek V. (46. Oulehla) - Žůrek, Nečas (57. M. Mlýnek).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský, Malý, Klíma, Kopa - Komárek, Vodháněl (90. Kühnel) - Novotný (58. Frömmel), Machů (72. Košek), Novák (88. Krčmář) - Dohnalík.

Góly: 37. Machů, 66. Vodháněl

ŽK: Oulehla - Novák, Frömmel, Malý

Rozhodčí: Mejzlík - Bartoň, Mikulášek

K úvodní dorostenecké výhře trenér Michal Kolčava řekl: „Do utkání jsme nevstoupili příliš dobře. Byli jsme málo důrazní, prohrávali osobní souboje a dělali příliš nevynucených chyb. Během prvního poločasu jsme se moc nezlepšili a spíše se trápili. Do vedení jsme se dostali pohotovou reakcí Machů, když přehodil domácího brankáře. V druhém poločase došlo k mírnému zlepšení. Hlavně jsme byli úspěšnější v osobních soubojích. Po hezké akci jsme vstřelili druhou branku a poté kontrolovali hru až do konce. Utkání jsme poctivě odbojovali. Nepřiblížili jsme se výkonům z přípravy, ale i to se stává. Je potřeba se připravit na další utkání. Věřím, že se herně zlepšíme a navážeme na výkony z přípravy. Samozřejmě i přesto jsme za tři body velmi rádi."

Fanshop banner