Brněnského soupeře jasně přehráli, ale góly dali jen dva
Klub

Brněnského soupeře jasně přehráli, ale góly dali jen dva

Redakce

Boleslav poslední utkání proti Brnu na jeho hřišti prohrála 0:1 gólem z penalty, ovšem ve dvou předchozích utkání na domácím hřišti nastřílela Brnu dvakrát po pěti gólech. Očekávaný brankostroj se tentokrát nekonal a první gól dali Boleslavští až po přestávce, druhý dokonce až v poslední minutě. Fandové zvolili nejlepšími hráči boleslavského Aleše Čermáka a brněnského Martina Doležala.

V porovnání s prohraným ligovým zápasem v Liberci udělal trenér Karel Jarolím v základní boleslavské sestavě tři změny. V brance Šeda vystřídal Veselovského, na stoperském postu Šisler nastoupil místo Křapky a v útoku Skalák nahradil Klobásu.

V prvním poločase, s výjimkou brněnského rohu v úvodní minutě, měli Boleslavští více ze hry a častěji se hrálo na brněnské polovině hřiště. Nápadité kombinační akce však často končily ofsajdy, a když už boleslavské hráče nezastavili sudí, tak nikdo z nich nedokázal šanci úspěšně završit.
Ve 23. minutě Radovu ránu obránci zblokovali a následnou Čermákovu střelu famózně vytlačil brankář Doležal nad břevno. Ve 34. minutě Šisler perfektní kolmicí poslal do šance Čermáka, který se sám před brněnskou brankou tak dlouho rozmýšlel, až nastřelil brankáře Doležala. O necelou minutu později další obrovskou šanci prováhal Magera. Ve 40. minutě pátý boleslavský roh rozehrál Skalák a zakončil hlavou Malpon do brankáře. Ve 42. minutě Šisler poslal podle pravé lajny Bartla, ten přihrál před branku Čermákovi, jenž téměř ze stoprocentní šance neskóroval.

Druhý poločas měl podobný obraz, jako první, příjemnou změnou bylo, že konečně boleslavští svoji neumdlévající herní převahu vyjádřili gólově. Krátce po změně stran boleslavská defenzíva přežila brněnský atak za cenu rohu a po jeho rozehrání Košťál hlavou minul Šedovu branku. V 50. minutě se po Skalákově rohu Bořil netrefil do branky z patnácti metrů.
V 51. minutě Bartlovu akci po pravé straně završil Čermák, jenž se ocitl sám před brankářem Doležalem a tentokrát jej chladnokrevně překonal - 1:0.
V 53. minutě rozehrával Rada trestňák a zkušený stoper Košťál uvnitř šestnáctky stáhnul Zahustela zcela beztrestně. O dvě minuty později po Zahustelově akci a centru z pravé strany se nepovedlo Skalákovi zakončení. Když uplynula přesně hodina hry, tak Bořilův centr napálil Magera bez přípravy levačkou těsně vedle brněnské branky. V 64. minutě Skalákův pas perfektně v běhu zpracoval Zahustel, dostal se mezi brněnské stopery, kteří s ním praštili o zem, ovšem sudí Jílek místo očekávané penalty nařídil trestný kop z hranice šestnáctky, který Magera poslal mimo branku. V 70. minutě se slabou Malponovou střelou si Doležal poradil. V 74. minutě po Zahustelově přihrávce skóroval Chramosta, ale rozhodčí jej viděli v ofsajdu a gól neuznali. V 78. minutě si Šeda poradil s nebezpečným centrem, který odboxoval a při následném Řezníčkově pokusu o zakončení si boleslavská defenzíva také poradila. Deset minut před koncem po Radově rohu hlavičkoval Šisler nepřesně. V 81. minutě Chramosta po elegantní narážečce s Barošem se ocitl sám před brankou a nastřelil bezmocného Doležala. V 85. minutě ponechal rozhodčí Jílek bez trestu sražení Baroše, jenž by jinak po Kúdelově pasu běžel sám proti brněnské brance. Do další šance se Baroš hrnul po Magerově obloučku a Doležal boleslavskou šanci zmařil včasným vyběhnutím mimo vápno.
V poslední minutě po Šedově dlouhém výkopu Baroš vyhrál souboj s obráncem a proti brněnské brance běžel spolu s Chramostou, kterému uvnitř šestnáctky nezištně přihrál a Chramosta tak snadno pojistil zasloužené boleslavské vítězství - 2:0.
Ve dvouminutovém nastavení pokazil rodící se boleslavskou příležitost Malpon.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela (31. Bartl), Kúdela, Šisler, Bořil - Malpon, Rada - Zahustel (76. Baroš), Čermák, Skalák (72. Chramosta) - Magera.

Sestava FC Zbrojovka Brno: Doležal - Radek Buchta, Petr Buchta, Košťál, Keresteš - Vávra (59. Pašek), Zavadil, Zoubele (43. Chrien), Malík, Michal Škoda (84. Lutonský) - Řezníček.

Góly: 51. Čermák, 90. Chramosta

ŽK: Rada

Rozhodčí: Jílek - Jan Paták, Dobrovolný

Diváků: 3154

Fanshop banner