V herně zdařilém poločase nastříleli tři góly
Klub

V herně zdařilém poločase nastříleli tři góly

Redakce

Šestnáctiletí dorostenci úspěšně vstoupili do Memoriálu Vl. Marečka a těsně porazili soupeře z Jablonce nad Nisou, kterému nastříleli tři góly už v první polovině utkání.


První poločas se Boleslavským vydařil herně, což vyjádřili i gólově, i když skóre se pro ně vyvíjelo nepříznivě. Při jabloneckém rohovém kopu byla boleslavská defenzíva nedůrazná před brankovým prostorem, což soupeř gólově potrestal - 0:1.
Hned ve 4. minutě také Boleslavští využili rohový kop a Para vyrovnal - 1:1.
Další dvě branky v jablonecké síti přišly po rychlých přechodech z pravé strany a následných dobrých přihrávkách před branku, kde nejprve v 17. minutě Milner a později ve 39. minutě Mísař dokázali usměrnit míče za brankářova záda a zařídili rozhodující náskok - 3:1.
V průběhu druhého poločasu kompaktnost boleslavské hry narušila častá střídání. Navíc v závěru po chybné rozehrávce brankáře Hartycha jablonecký hráč snadno do opuštěné branky snížil na rozdíl jediného gólu - 3:2.

Boleslavský trenér Martin Mrvík k utkání řekl: „První poločas jsme byli lepším týmem. Snažili jsme se o kombinační fotbal a více drželi míč na svých kopačkách. Rozehrávka z obranné poloviny i mezihra ve středu hřiště byly v pořádku. Horší to již bylo s finální nahrávkou na posledních dvaceti metrech. Soupeř hrozil pouze po rohových kopech. Z jednoho taky vstřelil první branku utkání po našem nedůrazu před brankovém prostoru. Naše první branka padla také z rohového kopu. Od šedesáté minuty a po častém střídání hra postupně upadla a naší špatnou a laxní rozehrávkou jsme soupeři darovali nebezpečné situace před naší brankou. Za prvních šedesát minut mám dobrý pocit. Posledních dvacet minut se herně nepovedlo. Vítězství 3:2 beru velmi pozitivně pro tým jako celek, kterému by mělo dát ještě větší sebevědomí a chuť do tréninku."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták (41. Hartych) - Kučera (41. Kalabis), Horák (41. Le Chí), Vajgl (41. Kuchař), Zmij (41. Mtnka) - Gombáš (61. Horák), Strouhal (71. Kučera) - Para (61. Zmij), Majet (31. Mísař), Bičiště (61. Milner) - Milner (41. Čech).

Góly FK MBU16: 4. Para, 17. Milner, 39. Mísař

Fanshop banner