O výhře rozhodli v prvním poločase
Klub

O výhře rozhodli v prvním poločase

Redakce

V utkání započítávaném do Memoriálu Vl. Marečka boleslavští sedmnáctiletí dorostenci přemohli své vrstevníky z Jablonce nad Nisou, když rozhodující náskok získali již v prvním poločase.


V prvním poločase boleslavští dorostenci strhli vedení na svoji stranu po pěti minutách hry. Nejprve však ve 3. minutě nebezpečný jablonecký centr odvrátil od boleslavské branky hlavou Drobný.
V 5. minutě se Boleslavi povedl rychlý brejk, v němž Jakub Novák přesným míčem našel Davida Nováka, který hlavou skóroval - 1:0.
Ve 12. minutě po přihrávce Davida Nováka neproměnil šanci Hobík, ale zanedlouho Boleslavští své vedení zdárně navýšili. Před tím stihli Jablonečtí v 19. minutě ohrozit boleslavskou branku, ale její strážce Vrána střelu chytil.
Ve 21. minutě Komma přihrál do křídelního prostoru Bodymu, z jehož centru Hobík hlavou zvýšil na 2:0.
Ve 26. minutě David Novák běžel sám na brankáře, který střelu boleslavského hráče vyrazil a Hobíkovu dorážku zablokovali obránci.

Druhý poločas byl vyrovnanější a Boleslavští si v něm své vítězství nenechali vzít. Ve 47. minutě odvrátili nebezpečnou jabloneckou akci po centru z pravé strany. V 63. minutě v boleslavské přímočaré akci Mansfeld přihrál rozběhnutému Fingerhutovi, jemuž k úspěšnému zakončení chyběl krok.
V 67. minutě po faulu na Fingerhuta následný pokutový kop proměnil Václav Jon - 3:0.
Příležitost ke skórování z podobné standardní situace využili o necelých deset minut později i Jablonečtí.
V 75. minutě boleslavský stoper Komma zahrál rukou ve vlastním pokutovém území a Jablonečtí z penalty snížili na 3:1.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k výhře nad Jabloncem řekl: „V prvním poločase jsme měli více ze hry, ale i soupeř měl dvě dobré možnosti, při kterých nás podržel brankář Vrána. Po pěkných akcích jsme dokázali vstřelit dvě branky a pojistku v podobě třetího gólu mohl ještě přidat David Novák, který šel sám na brankáře. Druhá půle přinesla spíše boj než fotbal, hra se srovnala a nedostávali jsme se tak často k ohrožení branky soupeře. Herní výkon nebyl úplně optimální, místy nám chyběla větší přesnost i rychlost provedení. Výhra je však zasloužená."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Vrána (41. Zeman) - Najman (66. Body), Drobný (56. Vojtěch Jon), Komma, Body (41. Václav Jon) - Hajdo (56. Geissler), Chládek (41. Koubek, 56. Marek) - Jakub Novák (41. Mansfeld), Šimon (41. Vyhnánek), David Novák (41. Balog) - Hobík (46. Fingerhut).

Góly FK MBU17: 5. David Novák, 20. Hobík, 67. Václav Jon

Rozhodčí: Chrastina - Musil, Novák

Diváků: 50

Fanshop banner