Trenér Jarolím: Zápas jsme si prohráli sami
Klub

Trenér Jarolím: Zápas jsme si prohráli sami

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím na tiskové konferenci po libereckém výprasku na úvod hodnocení svých svěřenců zvolil slova, která opakuje dost často: „Prohráli jsme si utkání sami hrubými chybami."

Pro svůj tým měl slova částečného uznání jen za první poločas. „První půle rozhodla. Měli jsme ji pod kontrolou a dostali se do vedení, ale potom jsme odkryli prostor na naší pravé straně a soupeřova akce vyústila v situaci, ve které rozhodčí posoudil zákrok na penaltu. Zda byla, nebo nebyla, k tomu se nebudu vyjadřovat, dokud ji neuvidím na videu. Ve druhém poločase jsme se dostali do nepříjemné situace, když jsme prohrávali. Posílili jsme ofenzívu, ale ztratili střed hřiště. Bylo těžké náskok soupeře dotáhnout. O výsledku rozhodly naše hrubé chyby," řekl Karel Jarolím k průběhu prohraného zápasu.

Liberecký Jindřich Trpišovský byl pochopitelně mnohem spokojenější a s Karlem Jarolímem se shodl na tom, že Boleslavi patřil první poločas. „První poločas nebyl náš výkon dobrý, tahali jsme za kratší konec a nehráli jsme to, co jsme chtěli hrát. Boleslav nás kombinačně přehrávala ve středu hřiště. Za klíčový moment považuji, že jsme po obdržené brance dokázali brzo srovnat a přežili tak první půli, ve které byla Boleslav nebezpečnější. Naopak ve druhé půli jsme byli nebezpečnější my a zaslouženě dotáhli utkání do vítězného konce. Jsem šťastný, že jsme do ligy vstoupili vítězně," prohlásil Jindřich Trpišovský a na novinářský dotaz, zda jej boleslavská sestava bez ofenzivních osobností nezaskočila, odpověděl: „Připravovali jsme se na Boleslav v sestavě, v jaké vyhrála v Norsku, takže nás nepřekvapilo, že ze začátku na lavičce zůstali Skalák, Chramosta, Baroš a Ščuk."

Fanshop banner