Do ligy vstoupili vysokou prohrou
Klub

Do ligy vstoupili vysokou prohrou

Redakce

Boleslavským fotbalistům start nového ligového ročníku nevyšel. V Liberci dostali čtyři góly, na které odpověděli pouze dvěma a tak ze severočeského hřiště odjeli bez bodů. Nejlepšími hráči utkání fandové zvolili libereckého Marka Bakoše a boleslavského Jiřího Skaláka.

Utkání Boleslavi v Liberci bylo posledním z programu úvodního kola nového ročníku Synot ligy 2015-16. V předchozích sedmi zápasech domácí vyhráli třikrát, hosté dvakrát, nerozhodně se hrálo dvakrát a padlo v nich celkem třiadvacet gólů (12:11), což činilo průměr 3,285 gólů na zápas. Aktéři libereckého utkání průměr ještě vylepšili, bohužel nepříjemně na úkor Boleslavi. V osmi zápasech prvního ligového kola padlo celkem devětadvacet gólů (16:13) s průměrem 3,625 gólu na zápas.

První poločas začali aktivněji Liberečtí, kteří z první akce získali roh, ale nevyužili ho. Boleslavští roh kopali o tři minuty později a také neuspěli. Nejvíce práce měl Veselovský ve 20. minutě při likvidaci Bartošákova obloučku z trestného kopu. Na druhé straně ve 22. minutě Klobásův centr snadno lapil Koubek a o minutu později po Křapkově centru těsně vedle liberecké branky hlavičkoval Magera. Ve 25. minutě po narážečce s Magerou se do liberecké šestnáctky probil Klobása, ale tísněn bekem vystřelil půl metru mimo branku.
Ve 35. minutě Magerův oblouček na Klobásu odhlavičkoval z liberecké šestnáctky Švejdík, ale pouze k Magerovi, který z hranice pokutového území vystřelil přesně k pravé tyči, kam se Koubek natahoval marně - 0:1.
Bezprostředně po rozehrání hry Liberečtí zaútočili po levé straně a Veselovský musel pod nohy Bartošáka, jehož zakončení skončilo vedle pravé boleslavské tyče. Sudí Michal Paták však po krátkém váhání situaci posoudil jako penaltový zákrok.
Ve 37. minutě přísně nařízenou penaltu proměnil Šural střelou do levého vingle ve vyrovnávací gól - 1:1.
V závěru poločasu, který rozhodčí nastavil o dvě minuty, se Boleslavští nastěhovali k liberecké brance, ale nedobyli ji z trestného kopu ani po dvou rohových kopech.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe Liberci.
Ve 49. minutě Kerbr z trestňáku nastřelil hráčskou zeď, od které se míč odrazil vlevo, odkud před boleslavskou branku přiletěl centr a ten z malého vápna gólově usměrnil Bakoš - 2:1.
V 58. minutě se Liberci vydařil brejk, ale Hovorku pádícího na boleslavskou branku vychytal Veselovský. U něho skončil i další liberecký protiútok po Radově ztrátě míče.
V 63. minutě Magera parádní kolmicí poslal do šance Skaláka, ten se zbavil obránce, vyválel po zemi brankáře Koubka a z úhlu jej úspěšně prostřelil - 2:2.
Bohužel z vyrovnání se Boleslavští dlouho neradovali, když se nevyvarovali chyb v defenzívě.
V 69. minutě po zdánlivě neškodném obloučku do boleslavské šestnáctky propadl míč k nekrytému Bartošákovi, který snadno vrátil Liberci vedení - 3:2.
Na nepříznivý vývoj utkání zareagoval boleslavský trenér posílením ofenzívy, když poslal na hřiště k Magerovi a Skalákovi ještě Baroše s Chramostou. Do závěrečné čtvrthodinky tak Boleslavští vstoupili v nevídané útočné síle. Bohužel ji gólově nezužitkovali.
V 82. minutě brankář Veselovský neudržel Šuralovu dalekonosnou ránu a Švejdík protlačil míč do boleslavské sítě - 4:2.
Tři minuty před koncem dali Liberečtí ještě pátý gól po akci založené Delargem a z Šuralova centru zakončené Rabušicem. Sudí však pro ofsajd gól neuznal. I tak bylo liberecké vítězství nad Boleslaví nečekaně výrazné a způsobilo, že na startu nového ročníku jsou Boleslavští na poslední příčce ligové tabulky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Veselovský - Kysela, Kúdela, Křapka, Bořil - Malpon (76. Chramosta), Rada - Zahustel (76. Baroš), Magera, Čermák - Klobása (59. Skalák).

Sestava FC Slovan Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Hovorka, Bartošák (83. Sackey) - Folprecht, Pavelka - Delarge, Šural, Kerbr (78. Fleišman) - Bakoš (73. Rabušic).

Góly: 37. Šural (penalta), 49. Bakoš, 69. Bartošák, 82. Švejdík - 35. Magera, 63. Skalák

ŽK: Folprecht - Veselovský, Malpon, Bořil

Rozhodčí: Michal Paták - Moláček, Ratajová

Diváků: 5309

Fanshop banner