Starší protihráče jednoznačně přehráli a přestříleli
Klub

Starší protihráče jednoznačně přehráli a přestříleli

Redakce

Nejmladší boleslavští dorostenci ve druhém přípravném utkání, které se hrálo v rámci posledního dne soustředění, po jednoznačném průběhu nastříleli starším protihráčům deset branek.

V první poločase netrvalo dlouho a padl první gól.
Hned ve 2. minutě po faulu na Majera následný trestný kop proměnil ve vedoucí branku Gombáš - 1:0.
V 7. minutě podběhl Mrnka míč a jeden z útočníku Sedmihorek nastřelil tyč boleslavské branky. V 8. minutě po Majerově centru nepřesně zakončil Kalabis.
V 10. minutě Boleslavští dobře napadali soupeřovu rozehrávku, a když se Milner ocitl sám před brankářem, tak jej elegantní obloučkem přehodil a zvýšil na 2:0.
V 17. minutě opět po dobrém týmovém napadání soupeřovy hry si Milner samostatný únik zopakoval, ale tentokrát jej sedmihorský brankář vychytal.
V 18. minutě Gombáš i svůj druhý trestný kop proměnil v gól - 3:0.
Ve 20. minutě nebezpečná sedmihorská střela mířila kousek nad boleslavskou branku. Po rohovém kopu soupeře získal míč Milner, a když individuálně přešel přes celé hřiště, tak jeho zakončení nemělo potřebnou razanci.
Ve 21. minutě uvolnil Majer krásnou přihrávkou Čecha a ten střelou podél brankáře dal další boleslavskou branku - 4:0.
Ve 31. minutě po rohovém kopu Gombáše zakončoval nepřesně Milner.
Ve 32. minutě Kalabisův centr z pravé strany našel na zadní tyči Milnera, který po zpracování a následné křížné střele zvýšil na 5:0.
Ve 44. minutě po Mísařově milimetrově přesné přihrávce Majer završil samostatný únik střelou pod břevno sedmihorské branky 6:0.

Druhý poločas pokračoval jasnou herní převahou boleslavského týmu s velkým množstvím brankových příležitostí. Ve 48. minutě Strouhal otočil hru na Salače a ten po proniknutí do pokutového území nebezpečně vystřelil, ale brankář byl na místě.
V 50. minutě Strouhal kolmo nahrál Parovi a ten ve velké šanci vstřelil první branku druhého poločasu - 7:0.
V 55. minutě dobře soupeře napadal Salač, ale v následné šanci byl nepřesný.
V 60. minutě opět po dobrém napadání soupeřovy rozehrávky získal míč Para a našel před brankou volného Kučeru, který zkušeně podél brankáře vstřelil branku na 8:0.
V 62. minutě nahrával Kučera míč na volného Bičištěho, ale ten sám před brankářem zaváhal a velkou šanci neproměnil. V 63. minutě po rohovém kopu v jasné šanci přestřelil Para. V 68. minutě po individuální akci Kučery a následné zpětné nahrávce Pour vystřelil kousek vedle levé tyče sedmihorské branky. V 72. minutě Strouhal prošel do pokutového území a po jeho tvrdé střele, kterou brankář vyrazil, netrefil dorážkou prázdnou branku Kučera. V 73. minutě boleslavský rohový kop zakončil dobře Zmij, ale brankář reflexním zákrokem vyrazil střelu na další rohový kop. V 75. minutě opět po rohovém kopu zakončoval neúspěšně hlavou Vajgl. V 80. minutě připravil Bičiště gólovou šanci Pourovi, ale proti jeho zakončení sedmihorský brankář předvedl opět neuvěřitelný zákrok. V 81. minutě po rohovém kopu Horák hlavičkoval kousek nad branku.
V 83. minutě přetažený rohový kop úspěšně na zadní tyči dorazil do branky Pour - 9:0.
V 84. minutě připravil Para gólovku pro Bičištěho, ale ten ani ve své druhé šanci neuspěl. V 86. minutě předvedl Zmij velmi dobrou individuální akci s následnou nebezpečnou střelou, která mířila kousek vedle branky.
V 87. minutě Zmijovu střelu brankář vyrazil do strany, odkud Zmij odcentroval zpět před sedmihorskou branku a Pour bez přípravy zamířil k levé tyči, čímž skóre zaokrouhlil na konečných 10:0.

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Martin Mrvík: ,,Po celé utkání jsme byli lepším týmem, neboť slabý soupeř nekladl příliš velký odpor. Náš tým dobře napadal a hned při rozehrávce soupeře získával hodně míčů, ze kterých měl velký počet brankových příležitostí. I přes velký výkonnostní rozdíl jsem se zápasem spokojený, jelikož si hráči mohli vyzkoušet některé taktické prvky, které chceme zařadit do naší hry během mistrovské sezony. I přes deset obdržených branek musím vyzdvihnout výkon brankáře soupeře, který pochytal hlavně ve druhém poločasu velké množství gólových příležitostí našeho týmu."

Sestava FK Mladá Boleslav U16 v 1. poločase: Barták - Kalabis, Le Chi, Kuchař, Mrnka - Mísař, Gombáš - Kučera, Majer, Milner - Čech.
Sestava FK Mladá Boleslav U16 v 2. poločase: Daněk - Salač, Horák, Vajgl, Zmij - Pour, Strouhal - Para, Gartner, Bičiště - Kučera (65. Majer).

Branky: 2. a 17. Gombáš, 11. a 29. Milner, 81. a 86. Pour, 19. Čech, 41. Majer, 51. Para, 56. Kučera.

Fanshop banner