Letní přípravné období završili těsnou výhrou
Klub

Letní přípravné období završili těsnou výhrou

Redakce

Starší dorostenci v posledním přípravném utkání těsně porazili Jablonec. Hrálo se na hřišti v Dlouhé Lhotě, a přestože Boleslavští svého soupeře přehrávali a vytvořili si více příležitostí ke skórování, tak v koncovce postrádali přesnost a prosadili se jen jednou.

V prvním poločase padl jediný gól krátce před přestávkou, a jak se později ukázalo, zůstal jediným v celém utkání. V 11. minutě rozehráli Boleslavští povedenou kombinační akci po levé straně a v jejím závěru běžel Frömmel zleva do šestnáctky soupeře a nastřelil bližší tyč jablonecké branky. V 19. minutě Jablonečtí zahrávali dva rohové kopy krátce po sobě. Po druhém z nich jejich útočník těsně přehlavičkoval boleslavskou branku. Ve 30. minutě vnikl do jablonecké šestnáctky Vodháněl, dal doprava Novotnému, ten nejprve nestihl vystřelit, ale posléze odcentroval napříč doleva, kde Machů v dobré střelecké pozici netrefil pořádně míč.
Ve 40. minutě získal Vodháněl před jabloneckou šestnáctkou míč, přihrál doprava Novotnému a ten svůj průnik završil střelou k bližší tyči - 1:0.

Do druhé poloviny hry nastoupili Boleslavští s pěti změnami v sestavě a další čtyři hráči ještě naskočili v následujícím průběhu. I ve druhém poločase byli Boleslavští aktivnější s řadou brankových příležitostí, ve kterých ale vyšli naprázdno. V 56. minutě zahrávali dvakrát rohový kop. V prvním případě zakončoval Kopa, ale bránící hráči vytěsnili jeho pokus mimo tyče. Po dalším rohovém kopu zprava zakončoval u zadní tyče hlavou Malý do gólmana. V 66. minutě vyjel z půlky Frömmel, dal doleva Novákovi, ten přešel přes beka soupeře a nacentroval před branku, kde u zadní tyče Novotného zakončení Jablonečtí vytěsnili mimo branku. V 80. minutě při povedené akci z levé strany Novák přistrčil míč rozběhnutému Kopovi, ten vnikl do šestnáctky a nahrál pod sebe Vejrovi, jenž v dobré pozici netrefil přesně míč. V 82. a v 87. minutě jablonecký gólman vychytal Koška ve dvou gólových příležitostech a tak se na jednogólovém výsledku v boleslavský prospěch již nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa (46. Roudnický) - Zabilanský (46. Krčma), Malý (62. Klíma), Marek (62. Král), Kopa - Novotný, Vodháněl (46. Koubský), Machů (46. Novák), Komárek (62. Kühnel) - Frömmel (75. Vejr), Dohnalík (46. Košek).

Branka: 40. Novotný

Rozhodčí: Chrastina - Kuba, Janda

Fanshop banner