Druhá letní prohra
Klub

Druhá letní prohra

Redakce

Na hřišti v Dlouhé Lhotě boleslavská juniorka v pátém přípravném utkání letošního léta překvapivě nestačila na divizního soupeře z Českého Brodu, a protože mu nedala ani jeden gól, zaslouženě prohrála.

V prvním poločase nikdo z boleslavských fotbalistů netrefil soupeřovu branku. Českobrodští fotbalisté poprvé ohrozili boleslavskou branku v 15. minutě, kdy po Millově faulu exekutor trestného kopu nastřelil levou tyč. Ve 22. minutě po Millově kolmicí běžel Ladra sám na českobrodskou branku, ale při druhém doteku mu míč utekl a byl u něho dříve brankář.
Ve 27. minutě přišel Milla na půlící čáře lehkovážně o míč a českobrodský protiútok vyvrcholil po střetu útočníka s bránícím Kubistou odpískáním pokutového kopu. Hrdličkovu ránu k pravé tyči Godula vyrazil bohužel k neúspěšnému střelci, jehož dorážka již byla gólová - 0:1.
Ve 36. minutě Wolf od koncové čáry přihrál do prostoru českobrodské penalty Pajerovi, po jehož nepřesném sklepnutí Skácelovu nepovedenou střelu bránící hráč zablokoval.

Na začátku druhého poločasu ve 48. minutě po narážečce s Bojdou vystřelil Dratva, což byla první přímá boleslavská rána na českobrodskou branku a její strážce ji vyrazil. V příští minutě pálil Bojda do středu branky. V 50. minutě při boleslavské akci z levé strany pronikl Kořínek až ke koncové lajně, odkud přihrál Bojdovi, jehož střelu obránce zblokoval. V 57. minutě Bečirevič z deseti metrů přestřelil. V 58. minutě boleslavský brejk zakončil Bečirevič ranou ze šestnácti metrů, kterou gólman vyrazil na první boleslavský roh v tomto utkání. V následující minutě Dratvův povedený centr nikdo z jeho tří nabíhajících spoluhráčů nedokázal usměrnit míč mezi tyče. V 63. minutě si Českobrodští vynutili svůj první roh, ale nevyužili ho. V 70. minutě z Lackovy přihrávky pohotově vypálil Bojda těsně vedle pravé tyče.
V 87. minutě po Lackově nepřesné přihrávce na Dratvu byl českobrodský fotbalista úspěšnější v osobním souboji a při následném průniku do boleslavské šestnáctky jeho střet s Kubistou posoudil rozhodčí Pechanec na druhou penaltu v zápase. Hrdlička ji proměnil střelou k levé tyči - 0:2.
Boleslavští tak utrpěli druhou prohru v letní přípravě, když poprvé ani jednou nepřekonali soupeřova brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Wolf (46. Lukeš), Kozma (65. Glöckner), Kubista, Houžvička (46. Dratva) - Kateřiňák (46. Lacek), Milla (65. Kateřiňák) - Ladra (46. Bečirevič), Travys (65. Ladra), Skácel (46. Kořínek) - Pajer (46. Bojda).

Góly: 27. a 87. Hrdlička (oba z pokutových kopů)

Fanshop banner