Vyhráli dorostenecký turnaj v Příbrami
Klub

Vyhráli dorostenecký turnaj v Příbrami

Redakce

V sobotu 18. července boleslavští dorostenci vyhráli 19. ročník Memoriálu Jaroslava Starky mladšího hraného v areálu stadionu Na Litavce v Příbrami, když ve dvou utkáních hraných na 2x40 minut byli vždy lepší o jeden gól.

FK Příbram U19 - FK Mladá Boleslav U19 0:1 (0:0)

V první bezbrankové polovině utkání předvedla obě družstva bojovný výkon s několika šancemi na obou stranách.

Do druhé poloviny vstoupili aktivněji Boleslavští. Ve 47. minutě Novák odtáhl míč po levé straně, vnikl do šestnáctky soupeře a zakončil střelou, kterou domácí zblokovali na roh.
O minutu později Novotný centrem doleva vybídl Nováka k dalšímu průniku před příbramskou branku. Novák pak zleva poslal přetažený centr, na který si naběhl Novotný a hlavou k zadní tyči skóroval - 0:1.
V dalších minutách ještě soupeřovu branku ohrozil Machů, který šel sám proti gólmanovi, ale ten snahu o přehození zmařil. V závěru utkání hraném v úmorném vedru se příbramští dorostenci všemožně snažili o vyrovnání, ale gólman Roudnický v boleslavské brance všechny nebezpečné situace vyřešil a čisté konto do závěrečného hvizdu udržel.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 proti Příbrami: Roudnický - Krčmář, Malý, Král, Kopa - Komárek, Vodháněl - Novotný, Machů, Novák - Dohnalík.

Gól: 48. Novotný

SK Dynamo České Budějovice U19 - FK Mladá Boleslav U19 1:2 (0:1)

Do druhého turnajového utkání nastoupila kompletně čerstvá jedenáctka boleslavských dorostenců. Také v tomto duelu oba týmy předváděly bojovný výkon s řadou rychlých útočných akcí. O překonání jihočeského gólmana se marně pokoušeli Košek, Koubský, Frömmel a Zörkler.
Ve 25. minutě byl při průniku do českobudějovické šestnáctky Zörkler zastaven nedovoleně a rozhodčí nařídil pokutový kop, který Kühnel střelou k tyči jistě proměnil - 0:1.
První poločas pak dohrával za vydatného deště, v němž kombinace byla obtížná, a proto k dalšímu ohrožení branek nedocházelo.

S nástupem do druhé poloviny utkání déšť ustal, ale hrací plocha zůstala kluzká. V rozmezí dvaceti minut vyšli z boleslavských střelců naprázdno Zabilanský, Košek, Koubský a Zörkler. Od 60. minuty přidali na aktivitě hráči Českých Budějovic. V 64. minutě jihočeský útočník z dobré pozice přestřelil a v 68. minutě po střele z trestného kopu dostal míč pod kontrolu boleslavský gólman Truksa až na podruhé.
V 72. minutě českobudějovický útočník průnik do boleslavské šestnáctky završil úspěšným prostřelením Truksy a vyrovnal na 1:1.
Boleslavští se s remízovým stavem nesmířili. V 75. minutě po přihrávce od Zabilanského centroval zprava Zörkler a Frömmel nastřelil tyč budějovické branky.
V 76. minutě byl při průniku do budějovické šestnáctky nevybíravě faulován Košek a následně nařízený trestný kop z hranice šestnáctky Zörkler perfektně zatočil do růžku soupeřovy branky - 1:2.
V poslední minutě nebezpečný jihočeský rohový kop skončil nepřesnou hlavičkou a tak se mohli Boleslavští radovat z vítězství ve druhém utkání i z celkového turnajového úspěchu.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 proti Českým Budějovicím: Truksa - Zabilanský, Klíma, Marek, Rudzan - Koubský, Kühnel - Horáček, Frömmel, Zörkler - Košek

Góly FK MB U19: 25. Kühnel (z penalty), 76. Zörkler

Ve třetím utkání turnaje se rozhodovalo o druhém místě v konečném pořadí: FK Příbram U19 - SK Dynamo České Budějovice U19 3:1 (2:1)

Pořadí v turnaji, který se hrál 18. července 2015 v Příbrami jako 19. ročník Memoriálu Jaroslava Starky mladšího: 1. FK Mladá Boleslav U19 (skóre 3:1, bodů 6), 2. FK Příbram U19 (skóre 3:2, bodů 3), 3. SK Dynamo České Budějovice U19 (skóre 2:5 bodů 0).

Fanshop banner