Boleslavský trenér Jarolím mužstvu do odvety věří
Klub

Boleslavský trenér Jarolím mužstvu do odvety věří

Redakce

Přestože se boleslavský trenér Karel Jarolím netajil velkým zklamáním nad domácí prohrou s norským Str?msgodsetem, tak zdůraznil, že boj o postup do třetího předkola Evropské ligy je teprve v polovině a zdaleka není rozhodnutý.

„Samozřejmě jsem zklamaný, že jsme utkání nezvládli. Dobře jsme věděli, že norský soupeř je rozehranější, ale podstatné bylo, jak jsme se prezentovali my. A bohužel jsme hráli jinak, než v úspěšných přípravných zápasech," povzdechl si Karel Jarolím. „Soupeř hrozil z rychlých brejků a ty jsme nedokázali vždy bezpečně pokrýt. Přihrávkami za stopery jsme se neprosadili, a když jsme dali gól, tak fatální chyba byla, že jsme vedení neudrželi do konce poločasu. Po přestávce jsme chtěli dostat soupeře pod tlak, ale ne vždy se dařilo zachytit jeho protiútoky a navíc jsme prohrávali osobní souboje," řekl k utkání Karel Jarolím. „Je však odehraný poločas a čeká nás ještě devadesát minut. Věřím, že budou jiné, že se v nich představíme jako kompaktnější mužstvo," dodal Karel Jarolím.

Místo norského hlavního kouče Bj?rn Petter Ingebretsena se mezi novináře dostavil jeho asistent Thomas André ?degaard a ten opakovaně zdůraznil, že jeho tým přijel do Mladé Boleslavi s velkým respektem: „Mladá Boleslav hrála mnohokrát v Evropské lize a naším hlavním úkolem bylo bránit, což se nám dařilo. S výsledkem jsme velmi spokojení. Očekávali jsme, že dáme maximálně jeden gól, ale dali jsme dva a máme nyní výhodu, protože doma jsme hodně silní a pro Boleslav bude velmi složité, aby vstřelila potřebné dva góly."

Fanshop banner