Do nové sezóny na novém trávníku
Klub

Do nové sezóny na novém trávníku

Redakce

V letošní letní přestávce prošla rekonstrukcí hlavní hrací plocha, aby odpovídala požadované kvalitě a byla hodna nového oficiálního pojmenování místa konání fotbalových utkání, jež nyní zní Městský stadion Mladá Boleslav - Adidas aréna.

V roce 2005, rok po postupu mladoboleslavského fotbalu mezi tuzemskou elitu, bylo pod nově pokládaným trávníkem zbudované zavlažování a vyhřívání hrací plochy. Deset let byla fotbalová aréna v nepřetržitém provozu a její trávník dostal hodně zabrat. Proto se vedení klubu rozhodlo pro letošní investování do rekonstrukce travnaté plochy, která kvalitativně už neodpovídala požadavkům k patřičné certifikaci pro soutěžní utkání tuzemských a evropských soutěží.
Odborníci z firmy Agro začali se zemními pracemi bezprostředně po skončení minulého ligového ročníku, to znamená v pondělí 1. června 2015. Nejprve strhli starou trávu, vyfrézovali podklad, naistalovali nový zavlažovací systém a následně navezenou zeminu upravili do patřičné výšky a profilu. Po týden trvajících zemních prací začali s pokládáním zcela nového travnatého koberce od 8. do 15. června 2015.
„Všem, kteří se na rekonstrukci a výměně trávníku podíleli, děkuji za dobře odvedenou práci. Zvláštní poděkování patří pracovníkům správy městského stadionu, kteří svojí odbornou každodenní péčí mají obrovský podíl na tom, že nám travnatá hrací plocha ve vysoké kvalitě vydržela o čtyři roky déle, než je obvyklé, neboť jinde musí trávník měnit již po šesti letech," uvedl provozně-technický ředitel FK Mladá Boleslav Pavel Janák.
Spolu s rekonstrukcí hrací plochy provedli řemeslníci i několik dalších nezbytných úprav fotbalové arény. Rozšířili a zmodernizovali střídačky pro náhradníky domácího i hostujících týmů, upravili stanoviště pro čtvrtého rozhodčího a pro zvýšení bezpečnosti diváků při rizikových utkáních rozšířili sektor hostujících fanoušků na východní tribuně na kapacitu šesti set míst.

Fanshop banner