Jsme silnější, tvrdí prezident klubu, trenér týmu i kapitán mužstva
Klub

Jsme silnější, tvrdí prezident klubu, trenér týmu i kapitán mužstva

Redakce

Tisková konference FK Mladá Boleslav před startem nového soutěžního ročníku 2015/16 se konala v Presscentru Městského stadionu v Mladé Boleslavi v pondělí 13. července 2015 a navazovala na ni autogramiáda pro veřejnost v mladoboleslavském Bondy centru.

Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek na úvod vyjádřil spokojenost s čerstvě navázanou spoluprací s Adidasem.
„V mužstvu nejsou zdravotní problémy s výjimkou mladého stopera Lukáše Hůlky, který bude po operaci kolena ještě delší čas v rekonvalescenci," řekl Josef Dufek s vírou, že boleslavský tým pozlobí trio momentálně nejsilnějších klubů v Synot lize a dodal, že doplňování boleslavského mužstva ještě neskončilo. „Ve středu se k našemu mužstvu připojí Vojta Kubista, který přijde z Jablonce na roční hostování s obcí," upřesnil Josef Dufek.

Hlavní trenér Karel Jarolím netajil spokojenost s průběhem letní přípravy. „Nebyla dlouhá, přesto proběhla podle očekávání tak, jak jsme si ji naplánovali. Objektivně ji zhodnotíme až podle dosažených výsledků v podzimní sezóně. Věřím, že nejen výsledky, ale i herní projev potvrdí naše představy. V ligovém ročníku chceme obhájit evropské pozice, zlepšit herní projev, aby byl pro lidi ke koukání, hrát ofenzivě a střílet branky. Letos chceme naše putování Evropou prodloužit v porovnání s loňskem," řekl trenér Karel Jarolím ke sportovním cílům. Zároveň však naznačil, že pro úvodní soutěžní utkání nové sezóny nemůže počítat s Milanem Barošem a Jiřím Skalákem, kteří zatím trénují individuálně.
„S Barošem a Skalákem nechceme nic uspěchat, nasadíme je, až budou stoprocentně zdraví a připravení," přikyvoval prezident Dufek.
„Předpokládám, že pro odvetu se Str?msgodset TF a především pro začátek Synot ligy budou oba schopní," doplnil Karel Jarolím, jenž okomentoval i střeleckou obrodu Jana Chramosty, jenž v letní přípravě nastřílel pět gólů. „Od něho očekávám góly a doufám, že se v přípravě nevystřílel a bude skórovat i v dalších zápasech. Ale boleslavský tým není jenom o Chramostovi. V Radovi přišel typ hráče, který nám v nedávné minulosti chyběl, Čermák je také vítaným oživením a věřím, že až se se do toho dostane Baroš, pomůže týmu v lize i v Evropě."

Hráče na tiskovce zastupoval kapitán mužstva Lukáš Magera, jehož slova zněla optimisticky: „Atmosféra v týmu je dobrá. Jsem všichni připravení udělat maximum pro úspěch v Synot lize, českém poháru i v Evropě. Musím poděkovat vedení klubu i všem dalším, kteří se na posílení kádru podíleli, že přivedli hráče, kteří nám svojí kvalitou pomůžou být silnější, než jsme byli dosud. Mužstvo je dobře poskládané a má na to usilovat o nejvyšší příčky."

Fanshop banner