Druhé přípravné utkání skončilo remízou
Klub

Druhé přípravné utkání skončilo remízou

Redakce

Juniorka ve druhém přípravném utkání v sobotním dopoledni na hřišti v Dlouhé Lhotě po vyhraném poločase remizovala se soupeřem z Benátek nad Jizerou, čerstvým účastníkem České fotbalové ligy.

První poločas Boleslavští zaslouženě vyhráli, neboť byli herně lepší a především kombinačně jistější. Ve 14. minutě se po autovém vhazování z levé strany Bojda uvnitř soupeřovy šestnáctky uvolnil přes obránce a jeho střelu na zadní tyč chytil benátecký brankář Jíra. Ve 30. minutě připravil Bojda gólovou příležitost centrem z levé strany Kořínkovi a když jeho hlavičku bránící hráči zblokovali, tak dorážku zlikvidoval na dvakrát brankář Michňa, jenž chvíli před touto akcí vystřídal Jíru.
Ve 36. minutě boleslavskou kombinaci z pravé strany začal Kateřiňák a pokračovala přes Kozmu k Bojdovi, po jehož střeleckém pokusu se k odraženému míči dostal necelých dvacet metrů od branky Houžvička. Jeho střelu Michňa vyrazil pouze ke Kocourkovi, který už pod padajícím brankářem dal gól - 0:1.
Ve 41. minutě
zvýšili Boleslavští vedení po nacvičeném signálu, když Kateřiňákem rozehraný trestný kop z pětatřiceti metrů hlavičkující Lukeš přihrál na malé vápno Kozmovi a ten se prosadil hlavou - 0:2.

Druhý poločas, na rozdíl od prvního, vyzněl lépe pro Benátky, neboť boleslavský herní projev postrádal předchozí přesnost především v přechodové fázi.
V 56. minutě Travys přišel na boleslavské polovině hřiště zbytečně o míč a benátecký brejk do otevřené obrany skončil penaltovým zákrokem. Michal Sedláček pokutovým kopem do středu branky snížil na 1:2.
V 75. minutě Bečirevičův slibně se rozvíjející brejk skončil neúčelným kličkováním na hraně benáteckého velkého vápna, místo aby boleslavský hráč vystřelil, nebo přihrál vlevo nabíhajícímu Mackovi.
V 80. minutě po rozehraném benáteckém rohu přistál míč na Kateřiňákově ruce a rozhodčí odpískal druhou přísnou penaltu proti boleslavské brance. Karáskovu střelu od levé tyče brankář Godula vyrazil bohužel do směru neúspěšného exekutora, který dorážkou srovnal na konečných 2:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Wolf (46. Dratva), Lukeš (46. Glöckner), Kozma, Houžvička - Kateřiňák - Kocourek (62. Macek), Travys (62. Ganovski), Lacek (62. Brdar), Kořínek (46. Bečirevič) - Bojda (46. Taneček).
Sestava SK Benátky nad Jizerou: Jíra (30. Michňa, 60. A. Malík) - Jiránek, Karásek, Marek Sedláček, Horák -Mbach (46. Krýda), Škarecký, Michal Sedláček, Novotný (65. Mbach) - Zámečník, Ibe.

Góly: 56. Michal Sedláček (pokutový kop), 80. Karásek (pokutový kop) - 36. Kocourek, 41. Kozma.

Fanshop banner