Jakub Řezníček přestoupil z Boleslavi do Brna
Klub

Jakub Řezníček přestoupil z Boleslavi do Brna

Redakce

Sedmadvacetiletý útočník Jakub Řezníček přestoupil z FK Mladá Boleslav do FC Zbrojovka Brno.

Příbramský rodák, jenž u Litavky prošel všemi mládežnickými týmy, v roce 2007 přestoupil do FK Mladá Boleslav. V modrobílých boleslavských barvách v období 2007-09 v 75 ligových zápasech nastřílel 15 gólů. V letech 2006-08 oblékl desetkrát reprezentační dres v kategoriích U18 (5 zápasů), U19 (1 zápas) a U21 (4 zápasy). Uplynulých šesti let putoval po hostováních v MFK Ružomberok (2009-10), SK Dynamo České Budějovice (2012-13), 1. FK Příbram (2013-14) a naposledy AC Sparta Praha (2015), kde si na své kanonýrské konto připsal celkem dalších 22 ligových gólů. V letošním létě zahájil přípravu v Mladé Boleslavi, ale v těchto dnech se dohodl s brněnským klubem na podmínkách angažmá.

„Zbrojovka Brno hledala do svého kádru útočníka. Náš klub dostal zajímavou nabídku, kterou jsme akceptovali. Jakubovi přejeme v novém působišti hodně úspěchů," dodal manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.

Zbrojovka už dlouho deklarovala, že shání hotového a gólového útočníka. Stála zejména o Martina Doležala z Jablonce. „Variant bylo několik, ale jednání s Mladou Boleslaví bylo nejrychlejší. Právě rychlost pro nás byla prioritou, přáli jsme si útočníka mít již na soustředění, aby se sžil s týmem a tým se sžil s ním. Martin Doležal tu v minulosti již působil, ale jednání se vleklo, proto jsme nakonec zvolili možnost dotáhnout Jakuba," osvětlil průběh jednání sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

„Všichni jsme si uvědomovali, že Zbrojovce chybí útočník, schopný dát deset gólů za sezonu. Z určitých variant se to zúžilo na dvě - Doležal a Řezníček. Zhruba v úterý došlo velitelským rozhodnutím k řezu a rozhodlo se, že zvolíme variantu s Jakubem. Během čtyřiadvaceti hodin se to podařilo uzavřít," připojil majitel klubu Václav Bartoněk.

Fanshop banner