Rakouské soustředění uzavřeli vítězně
Klub

Rakouské soustředění uzavřeli vítězně

Redakce

V předposledním dni rakouského soustředění Boleslavští porazili na hřišti v Irdningu tým Paderbornu, který v uplynulém ročníku v roli bundesligového nováčka skončil v německé nejvyšší lize poslední a vrátil se tak do druhé ligy.

První poločas začal za deště, který padal na Irdning celé středeční odpoledne a vodou nasáklá hrací plocha byla na hranici regulérnosti. Navzdory tomu vstoupily do utkání oba týmy aktivně. V 5. minutě Boleslavští nevyužili svůj první roh. První střelu na soupeřovu branku vyslal v 15. minutě paderbornský exekutor trestného kopu, který boleslavský brankář Veselovský zlikvidoval. O chvíli později Paderborn nevyužil svůj první roh. V 19. minutě nadějný boleslavský útok skončil bez ohrožení soupeřovy branky, kterou o tři minuty později uchránil od pohromy dobrým zákrokem gólman Fernandes.
Ve 23. minutě paderbornská malá domů se zbrzdila v jedné z mnoha kaluží, čehož využil Chramosta a školácké zaváhání soupeřovy defenzívy nekompromisně potrestal gólem - 1:0.
Za těsného boleslavského vedení pokračovala hra především ve středu hřiště bez střeleckých vyvrcholení ofenzivních pokusů. Přestože časem pršet přestalo, tak vodou nasáklé hřiště nadále negativně ovlivňovalo kvalitu hry, ve které převažovaly osobní souboje na úkor kombinačních akcí. Ve 37. minutě si Boleslavští vynutili druhý roh, ten však soupeř bez obtíží ubránil. Ve 41. minutě si Veselovský poradil s přesným zakončením paderbornského útoku. Boleslavští odpověděli ve 43. minutě nepřesnou Kyselovou střelou. V závěrečné minutě prvního dějství Paderborn promarnil výhodu trestného kopu z necelých třiceti metrů.

Druhý poločas zprvu vypadal na zvýšenou paderbornskou aktivitu, ale brzy se herní obraz vyrovnal. Paderborn v 50. minutě a podobně Boleslav o tři minuty později nevyužily rohový kop k ohrožení soupeřovy branky. Před završením hodiny hry neuspěli na každé straně po jednom pokusu střelci trestných kopů. V 61. minutě rozhodčí správně neuznali Stoppelkampovi gól kvůli ofsajdu a o pět minut později Boleslavští zvýraznili své vedení.
V 66. minutě dlouhý Veselovského výkop Zahustel hlavou prodloužil na Klobásu, jenž od rohového praporku přihrál Chramostovi, který na hranici soupeřovy šestnáctky míč posunul Radovi a ten se přesnou střelou trefil k pravé tyči - 2:0.
Čtvrt hodiny před koncem oba trenéři vystřídali. Více změn provedl trenér Paderbornu, ale pozitivně se střídání projevila spíše na hře Boleslavi. Jarolímovi svěřenci soupeře zatlačili na jeho polovinu a přidali třetí gól.
V 81. minutě zaútočil po pravé straně Zahustel, jeho přízemní centr před branku Bartl šikovně pustil za sebe Klobásovi, jenž z plného běhu bez přípravy skóroval - 3:0.
V poslední minutě Paderbornští prohru zmírnili.
V 90. minutě odpískal rozhodčí trestný kop proti boleslavské brance a než si její strážce Veselovský srovnal spoluhráče do zdi, tak Lopez dal do téměř prázdné branky diskutabilní gól, který sudí uznal - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Veselovský - Kysela, Kúdela, Křapka, Mendy (46. Fabián, 78. Koch) - Ščuk (76. Malpon), Rada (82. Milla) - Zahustel, Chramosta (76. Magera), Bartl - Klobása (82. Pajer).

Sestava SC Paderborn 07: Fernandes - Narey (70. Lopez), Hoheneder (70. Heinloth), Hünemeier (70. Brasnic), Brückner (70. Ruck) - Bakalorz (70. Pepic), Ndjeng (70. Vucinovic) - Koc (70. Schonlau), Stoppelkamp (70. Hartherz), Ouali - Proschwitz (70. Saglik).

Góly: 23. Chramosta, 66. Rada, 81. Klobása - 90. Lopez

Fanshop banner