Miroslav Miller změnil hostování v přestup do Sparty
Klub

Miroslav Miller změnil hostování v přestup do Sparty

Redakce

Brankář Miroslav Miller po půlročním hostování přestoupil do AC Sparta Praha a podepsal s tímto prestižním tuzemským klubem dvouletou smlouvu. Před tím v Mladé Boleslavi odchytal čtrnáct let.

Miroslav Miller fotbalově vyrostl v Jinočanech, odkud se přes Rudnou, vršovické Bohemians a pražskou Admiru/Slavoj dostal v roce 2001 do tehdy druholigové Mladé Boleslavi. V následujících letech se podílel na všech významných úspěších novodobé historie mladoboleslavského fotbalu. Byl u postupu z druhé do první ligy v roce 2004, u premiéry v předkole Ligy mistrů i dalších duelech v rámci evropských pohárů a výrazně se podílel na zisku pohárové trofeje v roce 2011. „Byl vždycky pracovitý a spolehlivý sportovec, ale i důvěryhodný člověk mimo hřiště," pochválil Millera prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.
Miroslav Miller patřil k nejvěrnějším hráčům mladoboleslavského klubu a k nejoblíbenějším fotbalistům mezi mladoboleslavskými fanoušky. Za FK Mladá Boleslav v letech 2004-2014 odchytal 211 zápasů v elitní české lize. Teprve po čtrnácti letech odsloužených v mladoboleslavské brance přijal výzvu pražské Sparty, kam na začátku roku 2015 odešel na hostování a po půl roce se dohodl na dvouletém kontraktu.
„Určitě patří k velkým osobnostem historie mladoboleslavského fotbalu a při vhodné příležitosti bude veřejně uveden do klubové síně slávy. Tak jako jsme měli domluvu, že mu vyhovíme v případě zajímavé nabídky, což se přestupem do Sparty uskutečnilo, tak máme dohodu, že po skončení aktivní kariéry bude mít v našem klubu dveře otevřené k případné další spolupráci," potvrdil prezident mladoboleslavského fotbalu Josef Dufek nadstandardní vztahy s brankářem Millerem, který v letošním srpnu oslaví pětatřicátiny.

Fanshop banner