Sezónu začali kanonádou
Klub

Sezónu začali kanonádou

Redakce

Boleslavští junioři v prvním přípravném utkání letošního léta na hřišti v Pátku u Poděbrad přehráli i přestříleli své vrstevníky z Hradce Králové. Druhé přípravné utkání sehrají v sobotu 11. července od 10 hodin ve Dlouhé Lhotě s čerstvým účastníkem ČFL SK Benátky nad Jizerou.

V prvním poločase dali tři góly a dva z nich již v úvodní desetiminutovce.
Ve 4. minutě po zpětné Wolfově přihrávce se na hranici hradeckého vápna prosadil Kateřiňák technickou střelou z prvního doteku - 0:1.
V 8. minutě získal Ladra míč na útočné půlce hřiště a založil akci do otevřené soupeřovy obrany. Přes Kateřiňáka a Řezníčka se dostal ke Kocourkovi, který snadno do poloprázdné branky zvýšil na 0:2.
Ve 41. minutě se boleslavským hráčům vydařila brejková situace, v níž postupovali čtyři proti třem hradeckým obráncům. Řezníček kolmou přihrávkou poslal do volného prostoru Ladru, jenž průnik do pokutového území zakončil střelou na zadní tyč - 0:3.

Ve druhém poločase Boleslavští ve výrazně prostřídané sestavě své vítězství navršili dalšími dvěma góly až v závěrečné čtvrthodince utkání.
V 78. minutě Mackův centr sice hradecká defenzíva odvrátila, ale pouze k Houžvičkovi, jenž se bez otálení opřel do míče a z voleje se křižnou střelou trefil k tyči - 0:4.
V 87. minutě rozjel povedenou akci Houžvička středem hřiště a kolmo přihrál Bojdovi, který se uvnitř pokutového území zasekávačkou zbavil obránce a do protipohybu brankáře k pravé tyči uzavřel skóre na 0:5.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Dědek - Wolf (46. Kořínek), Kozma (70. Scheufler), Glöckner (46. Lukeš), Dratva (46. Macek) - Kateřiňák (70. Houžvička) - Kocourek (46. Bečirevič), Travys (46. Bojda), Ladra (46. Lacek), Houžvička (46. Brdar) - Řezníček (46. Taneček).

Góly: 4. Kateřiňák, 8. Kocourek, 41. Ladra, 78. Houžvička, 87. Bojda

Fanshop banner