Chramosta rakouskému soupeři nastřílel hattrick
Klub

Chramosta rakouskému soupeři nastřílel hattrick

Redakce

Druhým soupeřem na rakouském soustředění a celkově šestým herním testem letošní letní přípravy byl pro mladoboleslavské fotbalisty Ried ze šesté příčky rakouské bundesligy uplynulého ročníku 2014-15 a nemilosrdně mu nasázeli pět gólů.

První poločas začali Boleslavští s chutí a gólově. Chramostovu první šanci zmařil včasným vyběhnutím rakouský brankář, který však při dalším boleslavském útoku už kapituloval.
Ve 2. minutě z pravé strany odcentroval Zahustel a do míče se z voleje opřel Chramosta tak dokonale, že brankář rakouského týmu byl proti střele k pravé tyči bezmocný - 1:0.
Boleslavští po brzkém vedení snadno kontrolovali hru přesnou kombinací a zanedlouho přidali další gól. Před tím však Ried promarnil výhodu trestného kopu, odražený míč od hráčské zdi sice rakouský hráč z dobré pozice napálil na branku, ale Veselovského nezaskočil.
V 11. minutě po Klobásově akci a přihrávce do levé strany se prosadil Bartl, jenž po kličce brankáři do opuštěné branky pohodlně zvýšil na 2:0.
Ve 14. minutě Boleslavští neproměnili výhodu rohového kopu, ale v polovině poločasu už vedli o tři góly.
Ve 20. minutě pronikl z levé strany až ke koncové lajně Klobása a perfektní přihrávkou pod sebe nabil Chramostovi, který z deseti metrů bez otálení prostřelil rakouského brankáře - 3:0.
O tři minuty později byl Chramosta blízko hattricku, ale brankář v poslední chvíli míč odkopl. Za téměř tropických podmínek Boleslavští zvolnili a umožnili soupeři vyzkoušet umění brankáře Veselovského. Ten měl nejvíce práce se střelou ve 35. minutě.
Ve 37. minutě po malé domů od spoluhráče rakouský brankář zazmatkoval a nabídl střeleckou příležitost Chramostovi, který ji využil k navýšení boleslavského vedení a završení svého hattricku v tomto zápase - 4:0.
První dějství tak skončilo nečekaně výrazným boleslavským vedením.

Do druhého poločasu se po přestávce Boleslav vrátila bez změny v sestavě tolik střelecky úspěšné. A už po dvou minutách byl Chramosta blízko dalšího úspěchu, jeho ránu z hranice šestnáctky rakouský gólman kryl. Další střela boleslavského kanonýra v 52. minutě cíl minula.
V 58. minutě Kysela vhozením postranního autu našel Zahustela, od jehož souboje s obránci se míč odrazil zpět ke Kyselovi a ten z úhlu vystřelil tak tvrdě a nečekaně, že rakouský brankář u bližší tyče nezabránil gólu, nýbrž mu spíše pomohl - 5:0.
Teprve po hodině hry a za jasného vedení sáhl boleslavský trenér Jarolím k hromadnému střídání. Ze základní sestavy na hřišti zůstali pouze brankář Veselovský a záložník Ščuk. Herní převaha Boleslavi pokračovala. Bez úspěšné koncovky skončil v 70. minutě Magerou rozehraný trestný kop i v 72. minutě Štohanzlův trestňák, kterému v cestě do rakouské branky zabránila hráčská zeď. V závěrečných minutách byli blízko gólu opět Štohanzl a také Fabián. Na druhé straně boleslavská defenzíva nepovolila soupeři ani jeden úspěch a uhájila potřetí v letošní letní přípravě čisté konto.

Sestava FK Mladá Boleslav: Veselovský - Kysela (66. Bořil), Kúdela (66. Vraštil), Křapka (66. Šisler), Mendy (66. Koch) - Ščuk, Rada (66. Milla) - Zahustel (66. Štohanzl), Chramosta (66. Magera), Bartl (66. Fabián) - Klobása (66. Pajer).

Góly: 2., 20. a 37. Chramosta, 11. Bartl, 58. Kysela

Fanshop banner