Jakub Rada se upsal Boleslavi na pět let
Klub

Jakub Rada se upsal Boleslavi na pět let

Redakce

Osmadvacetiletý záložník Jakub Rada se s vedením FK Mladá Boleslav domluvil na pětileté profesionální smlouvě. Odchovanec Sparty a naposledy hráč vršovických Bohemians tak bude v mladoboleslavském dresu působit nejméně do června 2020.

„Dlouhodobý kontrakt odpovídá skutečnosti, že jsme o Jakuba Radu měli velký zájem na základě dlouhodobého sledování jeho herního projevu a nasazení v zápasech," uvedl manažer komunikace mladoboleslavského klubu Jiří Koros.
Jakub Rada na začátku letošního května oslavil osmadvacáté narozeniny. Fotbalové základy pobral v AC Sparta Praha (1993-2013), kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi a za dospělé béčko ve třiašedesáti zápasech nastřílel jedenáct gólů, ovšem prvoligové zkušenosti sbíral až při hostováních v SK Kladno (2008), ŠK Slovan Bratislava (2008) a Bohemians 1905 (2012-15). Za vršovické klokany, k nimž po ročním hostování přestoupil, odehrál 87 mistrovských zápasů a nastřílel v nich 12 gólů.
Vedení FK Mladá Boleslav i současný mladoboleslavský trenér Karel Jarolím usilovali o přestup Jakuba Rady již v zimě letošního roku. Tento záměr se nepovedl, proto do Mladé Boleslavi přišel až v polovině června, kdy se se svolením vedení klubu Bohemians Praha 1905 zapojil do přípravy mladoboleslavského týmu. Počátkem července 2015 došlo mezi kluby i se samotným hráčem ke konečné dohodě. „Ve spojitosti s příchodem Milana Baroše i v angažování Jakuba Rady vidím potřebné parametry ke zkvalitnění naší hry v domácí Synot lize a zvýšení ambicí v bojích o Evropskou ligu," prohlásil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek. Spokojenost s Radovým příchodem dal najevo i trenér Karel Jarolím.

Fanshop banner