Boleslavští zklamali v ofenzívě
Klub

Boleslavští zklamali v ofenzívě

Redakce

Prvním boleslavským soupeřem na rakouském soustředění byl tým z druhé příčky rumunské I. ligy posledního ročníku 2014-15 a čerstvý účastník Evropské ligy. Boleslavští prohráli dvěma góly z nezvládnutých standardních situací v úvodní dvacetiminutovce.

Začátek utkání boleslavským fotbalistům nevyšel, ačkoliv ve třetí minutě měl Chramosta velkou příležitost ke skórování, ale nastřelil brankáře. Boleslavští za necelou půlhodinu dvakrát inkasoval po standardních situacích, při níž byli, a to před oběma brankami, o poznání méně důraznější, než rumunský soupeř. Nebylo tedy divu, že poločas prohráli.
V 11. minutě rumunský trestný kop od postranní lajny propadl mezi boleslavskými obránci k Brandanovi a ten se trefil k levé tyči - 0:1.
Boleslavští o dvě minuty později získali také trestný kop z nadějné pozice, ale po Bartlově odvráceném obloučku bylo ostřelování soupeřovy branky marné.
Ve 20. minutě rumunský trestný kop téměř od rohového praporku usměrnil nekrytý Brandan hlavou z malého vápna snadno podruhé za Šedova záda - 0:2.
Ve 25. minutě Zahustel slabě hlavičkoval do rumunského brankáře, o dvě minuty později Radův trestňák od postranní lajny zůstal bez využití a ve 28. minutě po Magerově přiklepnutí Chramosta z voleje vysoko přestřelil soupeřovu branku. Ve 37. minutě po Magerově centru rumunský brankář ve vzdušném souboji se Zahustelem neudržel míč, ke kterému se však vzápětí dostal dříve, než se boleslavský hráč stačil zorientovat. Tři minuty před přestávkou neprošel před rumunskou branku další Radův trestný kop z levé strany.

Do druhého poločasu poslal trenér Jarolím novou jedenáctku, ale ta nepříznivý výsledek nezměnila. Boleslavští ve druhém poločase sice častěji kontrolovali míč přesnou kombinací ve středu hřiště, ovšem soupeřovu branku přímo ohrozili pouze dvakrát.
V 64. minutě Štohanzl povedenou kolmicí poslal do šance Pajera, ale rumunský gólman byl u míče dříve. V 75. minutě si s ojedinělým rumunským atakem brankář Veselovský poradil. V závěrečné desetiminutovce měli Boleslavští dvakrát výhodu trestného kopu, oba rozehrával Fabián, ale bez soupeřova brankáře nezaměstnal on ani nikdo ze spoluhráčů. Rumunský brejk v 81. minutě skončil v náručí Veselovského.
Boleslavští v obou poločas zklamali v ofenzívě a poprvé v letošní letní přípravě nepřekonali ani jednou soupeřova brankáře. V předchozích čtyřech zápasech nastříleli celkem dvanáct gólů.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Kúdela, Křapka, Mendy - Ščuk, Rada - Zahustel, Magera, Bartl - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Veselovský - Bořil, Vraštil, Šisler, Koch - Milla, Malpon - Štohanzl, Chramosta (61. Pajer), Fabián - Klobása.

Sestava ASA Targu Mures: Stăncioiu - Golanski (62. Gorobsov), M. Constantin, Bejan (46. Frăsinescu), Brandan - Mure?an, Maftei - Kortzorg (68. Luis Pedro), Voicule? (62. Ruben Jurado), Varga (46. Nicoli?ă) - Axente (83. Torres).

Góly: 11. a 20. Brandan

Fanshop banner