Ve finále benáteckého turnaje porazili Bohemians
Klub

Ve finále benáteckého turnaje porazili Bohemians

Redakce

Boleslavští fotbalisté ve finále turnaje o pohár starosty Benátek nad Jizerou, kam postoupili jasnou výhrou nad Hradcem Králové 5:0 a Bohemians těsným vítězstvím nad Příbramí 3:2, přehráli Bohemians a zaslouženě získali pohár benáteckého starosty.

V boleslavském dresu poprvé nastoupil Milan Baroš a za necelé dvě minuty se prezentoval gólově. Lepší premiéru v novém působišti snad ani nemohl mít...
Ve 2. minutě ve finále prvního boleslavského útoku Magera přihrál vpravo Zahustelovi, který poslal míč před branku, kde ho Baroš zpracoval a přestože byl tísněn obráncem, tak přesně zamířil podle vršovického brankáře Dočekala - 1:0.
O minutu později se Baroš postavil k trestnému kopu, ale nastřelil pouze hráčskou zeď a vzápětí Kysela bez přípravy minul branku. Ve 4. minutě zahrávali Boleslavští svůj první roh, ale bez nebezpečné koncovky. Teprve v 11. minutě zahrozili Bohemians, ale Vukadinovičům střelecký pokus postrádal razanci i přesnost. V 15. minutě Ščuk nezvládl zpracování míče a Vukadinovičův atak zastavil Kúdela za cenu rohu. Ve 23. minutě po spolupráci s Mendym vystřelil Baroš nepřesně. Ve 24. minutě Ščuk perfektním obloučkem za obranu hledal sprintujícího Zahustela, před ním však míč zalehl včas vyběhnuvší brankář Dočekal.
Ve 26. minutě dovolila boleslavská defenzíva Schickovi, aby si připravil pozici ke střelbě, čehož vršovický útočník dokonale využil a tvrdou ranou po pravé ruce brankáře vyrovnal na 1:1.
Ve 36. minutě Radův roh Magera hlavou usměrnil do pravé tyče a Kúdela pravačkou přestřelil branku. Ve 37. minutě Bohemians zaútočili po levé straně a Šírlův centr zpacifikoval gólman Veselovský. O minutu později si s jistotou poradil i se Schickovou bombou.
Ve 40. minutě za Kyselovým pasem podle pravé lajny vysprintoval Zahustel, utekl Šírlovi a v plném běhu pravačkou rázně vrátil Boleslavi vedení - 2:1.
V té samé minutě se Zahustel ocitl v další gólové šanci, ale nastřelil pouze pravou tyč vršovické branky. Poločas (utkání se hrálo 2x40 minut) tak skončil těsným boleslavským vedením.

Do druhého poločasu Boleslavští nastoupili se zcela vyměněnou sestavou, přesto si uchovali herní tempo a územní převahu. V první nebezpečné akci po přestávce Chramosta přihrál uvnitř soupeřovy šestnáctky Klobásovi, který nastřelil gólmana.
Ve 46. minutě na Bartlův parádní centr z pravé strany naskočil u vzdálenější tyče Chramosta a hlavou zamířil přesně - 3:1.
Za několik minut se Bohemians vrátili do hry, když snížili na rozdíl jednoho gólu a boj o turnajovou trofej byl opět otevřený.
V 50. minutě při Čížkově rohovém kopu se boleslavští obránci nechali přetlačit Bartkem, a ačkoliv si na jeho hlavičku brankář Veselovský sáhl, míč rozvlnil boleslavskou síť - 3:2.
V 53. minutě Čížkův trestný kop pozorný Veselovský u pravé tyče lapil. Na druhé straně hřiště v 56. minutě promarnili Boleslavští výhodu trestného kopu, naštěstí následný pokus o vršovický protiútok zarazil Koch, ale z jeho přihrávky vystřelil Chramosta nedůrazně. V 62. minutě Bořilův centr hlavičkoval Klobása těsně vedle levé tyče.
V 63. minutě v průběhu svižné kombinace byl před šestnáctkou Bohemians faulován Chramosta a když sudí citlivě ponechal pokračovaní hry, tak po spolupráci s Klobásou zvýšil Bartl boleslavské vedení - 4:2.
Poslední velkou gólovou šanci utkání měla Boleslav v 72. minutě, kdy po Bartlově rohu zdárnou Vraštilovu hlavičku gólman Bohemians famózním zákrokem vytlačil nad břevno.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Veselovský - Kysela, Křapka, Kúdela, Mendy - Ščuk, Rada - Zahustel, Magera, Čermák - Baroš.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Veselovský - Bořil, Šisler, Vraštil, Koch - Milla, Malpon - Bartl, Chramosta, Kocourek - Klobása.

Sestava Bohemians 1905 v I. poločase: Dočekal - Kluk, Brak, Škerle, Šírl - Vukadinovič, Jindřišek, Žalousek, Mosquera - Blecha - Schick.
Sestava Bohemians 1905 v I. poločase: Dočekal - Pauschek, Žalousek, Šmíd, Košata - Vukadinovič (58. Fotr), Hubínek, Jirásek, Bartek (71. Blecha) - Čížek - Moravec.

Góly: 2. Baroš, 40. Zahustel, 46. Chramosta, 63. Bartl - 26. Schick, 50. Bartek

ŽK: Kysela, Koch, Vraštil - Mosquera, Jirásek

Rozhodčí: Hrubeš - Jiřík, Arnošt

Diváků: 800

Fanshop banner