Boleslavští porazili Hradec a postoupili do finále turnaje v Benátkách
Klub

Boleslavští porazili Hradec a postoupili do finále turnaje v Benátkách

Redakce

V benáteckém turnaji Boleslavští snadno postoupili do finále, když jasně přejeli Hradec Králové pěti góly, a soupeřem o pohár starosty Benátek nad Jizerou jim budou Bohemians, kteří přehráli Příbram.

Od první do poslední minuty byli Boleslavští aktivnějším týmem. Už ve 2. minutě po sraženém Chramostově centru kopali první roh. O tři minuty později sice také hradecký soupeř získal výhodu rohu, ale Petrus hlavičkoval mimo, což byla nadlouho ojedinělá návštěva východočeských fotbalistů před Šedou. V 9. minutě po Ščukově přihrávce Zahustel pálil křížně vedle hradecké branky. V 11. minutě po spolupráci s Magerou centr Zahustela srazili Hradečtí do rohu, který rozehrál Rada a nadějně hlavičkoval Magera, ovšem Kopáč míč urazil do bezpečí. Ve 12. minutě se Chramosta marně snažil prostřelit obětavě bránící protihráče včetně brankáře.
Ve 14. minutě Kysela přihrál Chramostovi, po jehož centru Zahustelovo zakončení brankář Stejskal vyrazil na roh, ten rozehrál Rada a míč do hradecké branky protlačil Křapka - 1:0.
V 16. minutě Zahustel nevyužil další dobrou příležitost ke skórování. Ve 21. minutě po Magerově přiťuknutí Chramosta vysoko přestřelil. Ve 26. minutě po čtvrtém boleslavském rohu vyrazili Hradečtí do protiútoku, ale Malinského nedůrazné zakončení Šeda snadno zvládl.
Ve 31. minutě Chramosta přesnou přihrávkou uvolnil Zahustela a z jeho centru Magera skóroval z pouhého metru do hradecké branky - 2:0.
První poločas (utkání se hrálo 2x40 minut) skončil nevyužitým šestým boleslavským rohem.

Druhý poločas vyběhla na hřiště zcela odlišná boleslavská sestava a ta pokračovala v herní převaze. První slibnou akci sudí zastavil kvůli Klobásově ofsajdu.
Ve 46. minutě povedený boleslavský útok zakončil Bartl gólově - 3:0.
V 54. minutě po rozehraném hradeckém rohu Kopáč přízemní střelou Šedu nezaskočil. O tři minuty později se Petrus pokusil přelobovat vyběhnuvšího boleslavského gólmana, ale branku minul. V 63. minutě Fabián, jenž nastoupil do zápasu po dlouhé osmnáctiměsíční zdravotní pauze, nastřelil z trestňáku hráčskou zeď. V 67. minutě Pajer po narážečce s Fabiánem vystřelil metr vedle pravé tyče. V 68. minutě Kopáčovu střelu jistý Šeda kryl.
V 69. minutě Fabián vyslal přesnou kolmicí do šance Bartla a ten Stejskala nekompromisní ranou prostřelil - 4:0.
V 71. minutě Bořilův ostrý centr z pravé strany Klobása u bližší tyče bez přípravy proměnil v gól - 5:0.

V 76. minutě po spolupráci s Bartlem se ocitl sám před brankářem Pajer, ale Stejskal jej vychytal. V závěrečných minutách nepřesně střílel Kopáč na boleslavskou branku a Fabián z dvaceti metrů přestřelil hradeckou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Křapka, Kúdela, Mendy - Ščuk, Rada - Zahustel, Magera, Čermák - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Bořil, Šisler, Vraštil, Koch - Milla, Malpon - Bartl, Pajer, Fabián - Klobása.

Sestava FC Hradec Králové: Stejskal - Holeš, bederka, Plašil, Javůrek - Černý - Malinský, Trubač, Kopáč, Súkeník - Petrus.

Góly: 46. a 69. Bartl, 14. Křapka, 31. Magera, 71. Klobása

Rozhodčí: Koval - Kříž, Šťastný

Diváků: 500

Předchozí semifinále turnaje o pohár starosty města Benátky nad Jizerou: Bohemians 1905 - 1. FK Příbram 3:2 (Bartek 2, Brak - Suchan z penalty, Fořt). V malém finále o třetí místo se střetnou FC Hradec Králové - 1. FK Příbram, ve finále nastoupí FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905.

Fanshop banner