Boleslavští skolili slovenského mistra dvěma ranami
Klub

Boleslavští skolili slovenského mistra dvěma ranami

Redakce

První přípravné utkání nové sezóny vyhráli Boleslavští nad čerstvým slovenským mistrem na hřišti v Lázních Bohdaneč za mírného deště. Trenér Jarolím dal příležitost dvaceti hráčům a jednomu gólmanovi.

I na nasáklém a kluzkém trávníku se aktéři pokoušeli o kombinační akce, které ne vždy dotáhli do koncovky.
V úvodní minutě si trenčínský brankář poradil s přízemním centrem Čermáka, na druhé straně Šeda zvládl dvě podobné akce, když přízemní míče z levé strany bezpečně zalehnul. Ve 3. minutě Boleslav nevyužila první rohový kop rozehraný Radou. V 7. minutě Radův trestný kop z pravé strany se štěstím u bližší tyče zlikvidoval brankář Šemrinec. V 8. minutě se Jairo ocitl sám před Šedou, ale neprostřelil jej. Ve 13. minutě Klobása zachytil soupeřovu rozehrávku, vnikl do trenčínské šestnáctky, ale jeho zakončení postrádalo razanci. O dvě minuty později Klobása využil další nepřesnosti soupeřovy defenzívy, ale byl zastavený faulem. Trestný kop z osmnácti metrů poslal Magera přes zeď přesně do brankářových rukavic.
V 17. minutě Rada z necelých dvaceti metrů minul trenčínskou branku. V 18. minutě trenčínský Lobotka z trestňáku minul o metr Šedovu branku. V následující minutě Rundičův dlouhý pas Kúdela důrazně atakovaný soupeřem nechtěně hlavičkoval na vlastní branku a Šeda reflexivně vytlačil míč na první trenčínský roh. Ve 28. minutě Jairovu střelu z hranice vápna snadno zneškodnil Šeda. O minutu později Van Kessel dvakrát tvrdě vystřelil z úhlu, první ránu Šeda vyrazil a druhou zablokoval Kysela.
Ve 30. minutě Trenčínští ubránili druhý boleslavský roh rozehraný Radou. Ve 37. po útoku zprava a Klobásově zblokované střele dostal Magera míč do trenčínské branky, ale sudí boleslavského střelce viděli v ofsajdu a gól neuznali. Ve 40. minutě Zahustelovu přihrávku zprava u bližší tyče ve skluzu zakončoval Magera těsně vedle.
Ve 41. minutě proměnil Magera pokutový kop nařízený za Klobásovo podražení brankářem Šemrincem - 1:0.
Dvě minuty před pauzou Van Kesselovu zblokovanou ránu před dorážejícím Jairem chytil jistý Šeda.

Druhý poločas začala boleslavská pozměněná sestava zakřiknutě a Trenčín diktoval hru. Ve 48. minutě trenčínská akce zleva skončila v Šedově náručí a o minutu později trenčínský útok středem zastavil rázným odkopem Vraštil. V 57. minutě zachytil Pajer zdánlivě ztracený míč a po jeho přihrávce Bartlův centr zprava Rundič hlavou přizvedl v poslední chvíli před nabíhajícím Chramostou na roh. V 64. minutě Štohanzl parádně poslal do šance Bartla, ale ten sám před gólmanem nastřelil jeho nohu a pro Boleslav získal pouze čtvrtý roh, kterému se Trenčín snadno ubránil.
V 69. minutě předvedli Boleslavští perfektní svižnou akci po pravé straně, kterou založil Bartl, od něhož putoval míč podle lajny Chramostovi, ten přiťuknul do středu Pajerovi, který posunul na Štohanzla, jenž z plného běhu nedal přízemním zakončením trenčínskému brankáři šanci - 2:0.
V 72. minutě Trenčínští vybojovali roh, ale Šisler vyskočil ze všech nejvýše a odhlavičkoval míč mimo vápno, následující rána z dvaceti metrů postrádala razanci a Šeda si s ní poradil. O dvě minuty později kopali Trenčínští další roh, tentokrát centr od branky odvrátil Šeda. V 76. třetí trenčínský roh v krátké době Boleslavští sice ubránili, ale vzápětí se do jejich šestnáctky prodral Bero, jenž však z deseti metrů v jasné gólové šanci netrefil branku. V 80. minutě po Šedově vyražení Gubovy střely z dvaadvaceti metrů Trenčín kopal další roh bez efektu. V 82. minutě trestný kop z osmnácti metrů Rundič napálil do hráčské zdi a Šedu nezaměstnal. V 83. minutě Štohanzl po spolupráci s Pajerem trefil brankáře uprostřed trenčínské branky. Pět minut před koncem se Boleslavští neprosadili z rohového kopu, neboť jim sudí odpískal útočný faul. O chvíli později také další boleslavský roh zůstal bez efektivní koncovky. V předposlední minutě Trenčínští vyšachovali boleslavské obránce, ale Gubovo zakončení z malého vápna neprůstřelný Šeda vyrazil. Odpovědí byl svižný boleslavský útok a střela Pajera, kterou gólman vytáhl od pravé tyče na roh. Po něm už sudí odpískal konec vydařeného utkání.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Kúdela, Křapka, Mendy - Ščuk, Rada - Zahustel, Magera, Čermák - Klobása.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Bořil, Vraštil, Šisler, Koch - Milla, Malpon - Bartl, Pajer, Štohanzl - Chramosta.

Sestava FK AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Kleščík, Rundič, Madu (46. Skovajsa) - Lobotka - Bero, Rabiu (46. Koolwijk) - Bailey (65. Paisley), Jairo (46. Wesley), Van Kessel (46.Guba).

Góly: 41. Magera (penalta), 69. Štohanzl

Fanshop banner