Baroš převzal dres a nové kopačky Adidas
Klub

Baroš převzal dres a nové kopačky Adidas

Redakce

V pondělí 22. června v tiskovém středisku mladoboleslavského fotbalového klubu se oficiálně představil Milan Baroš, čerstvá posila ofenzívy FK Mladá Boleslav. Převzal nové kopačky Adidas, který od července bude oficiálním partnerem boleslavského klubu.

Na tiskové konferenci byli za mladoboleslavský klub přítomni prezident Josef Dufek a manažer komunikace Jiří Koros. Hráče Milana Baroše doprovázel jeho manažer Pavel Paska.
„Jsem rád, že jsme s naším manažerským týmem přivedli do Mladé Boleslavi Milana Baroše," řekl na úvod setkání s novináři Josef Dufek. „Jednání to bylo rychlé zásluhou pana Pasky, se kterým jsem byl v každodenním kontaktu, když byl Milan Baroš na dovolené. Je prvním vítězem Ligy mistrů, který přichází do Mladé Boleslavi."
Na novinářské dotazy Josef Dufek odpověděl, že v Milanu Barošovi vidí jeden ze zásadní parametrů společně s Jakubem Radou přicházejícím z Bohemians ve snaze přiblížit se k silné trojce týmů tuzemské Synot ligy. „Jsem přesvědčený, že bude i rozhodujícím faktorem v zápasech Evropské ligy. Chceme si v nové sezóně věřit."
Josef Dufek zdůraznil, že příchodem Milana Baroše získají potřebný vzor profesionality všichni mladí odchovanci boleslavského klubu, kterých bude v prvoligovém kádru bezmála deset. „Očekáváme, že příchodem Milana Baroše zatraktivníme obraz naší hry a zvýšíme návštěvnost v hledišti našeho stadionu."

Milan Baroš ke svému příchodu do FK Mladá Boleslav řekl: „Po konzultaci s panem Paskou, když mně oznámil možnost jít do Mladé Boleslavi, jsem se pro tento klub rozhodl, protože jednání jeho představitelů byla korektní a otevřená. Mladou Boleslav vnímám jako ambiciózní klub hrající na špici ligy a myslím si, že se může přiblížit silné ligové trojici, za kterou jsou považované Sparta, Plzeň a Jablonec. Kdyby jednání ostravského Baníku byla stejně korektní jako Mladé Boleslavi, tak by to bylo všechno jinak. Opakuji, že žádnou nabídku od Baníku jsem nedostal, a více se k tomu nechci vyjadřovat."
Hráčův manažer Pavel Paska prohlásil, že když začal jednat s Boleslaví, tak už s jiným dalším zájemcem o Baroše nejednal, přestože příležitostí z Česka i zahraničí bylo více včetně čínského klubu.
Na novinářské dotazy Milan Baroš reagoval slovy: „Byl by obrovský úspěch nejen pro Boleslav, ale i pro celý český fotbal probojovat se do základní skupiny Evropské ligy. Zdravotně jsem v pohodě. Měl jsem tři týdny dovolené, ale neležel jsem pouze na pláži. Po prvních trénincích v Boleslavi budu ještě dva až tři dny pokračovat v individuální přípravě s kondičním trenérem a na první dva přípravné zápasy nepojedu. Naplno se k týmu připojím až ve středu. Doufám, že během týdne budu v pohodě, a věřím, že zdraví vydrží. Jsem rád, že můžu být v české kabině, je lepší, než každá jiná v cizině. Boleslavská kabina žije, je v ní sranda a věřím, že bez problémů do mužstva zapadnu."

Po skončení tiskové konference Milan Baroš převzal od zástupce firmy Adidas nový model kopaček v zářivě zelené barvě a nápisem Bary FKMB.

Fanshop banner