Boleslav remizovala s bratislavským Slovanem
Klub

Boleslav remizovala s bratislavským Slovanem

Redakce

Druhým soupeřem letošní letní přípravy byl pro boleslavské fotbalisty nejslavnější slovenský klub. Utkání se hrálo na hřišti v Třemošnici, kde fotbalové mládí prožil dnešní mladoboleslavský trenér Karel Jarolím. Skončilo bez vítěze, protože Chramosta neproměnil penaltu.

Jarolím dres žákovských družstev SK Třemošnice oblékal v letech 1965-71. Po půl století se na známé hřiště vrátil v pozici trenéra prvoligového týmu. Pikantnost okamžiku násobil fakt, že tým FK Mladá Boleslav koučoval proti ŠK Slovan Bratislava, který před čtyřmi lety dovedl k mistrovskému titulu i vítězství v národním poháru.
Necelou hodinu před utkáním Třemošnici zalila průtrž mračen a tak byl trávník nasáklý podobně jako předchozí den v Lázních Bohdaneč, kde Boleslav porazila Trenčín. Příjemnou změnou však bylo, že v průběhu třemošnického duelu nepršelo.

První poločas proti bratislavskému Slovanu začali Boleslavští ve shodném složení, jako proti Trenčínu, což jim vydrželo pouze dvacet minut do zranění Zahustela. První boleslavská akce skončila rohem bez přímého ohrožení bratislavské branky. Ve 3. minutě první roh kopali Bratislavané. Odvrátil ho Magera a opakovaný centr odkopl Kysela. O dvě minuty později další roh Slovanu odhlavičkoval Magera, ale soupeř zůstal na boleslavské polovině hřiště. Meszároše, jenž se dral do boleslavské šestnáctky, zastavil Křapka. V 9. minutě dlouhý Kyselův aut hlavou prodloužil Zahustel a střela Ščuka jen o centimetry přeletěla Krnáčovu branku.
V 16. minutě Radův centr stáhnul Krnáč před dorážejícími Magerou a Zahustelem. O dvě minuty později se neujal Kyselův centr a v 19. minutě si Krnáč poradil s Magerovou přízemní ranou. Ve 20. minutě Milinkovičova střela tečovaná Šedou vynesla Slovanu roh, kterému boleslavská defenzíva snadno odolala. Ve 23. minutě po Klobásově krásné přihrávce Magerovo zakončení Krnáč lapil. Protiútok Slovanu završil Milinkovič střelou nad branku. Potom se uprostřed poločasu dlouhé minuty hrálo ve středu hřiště, jak se oba týmy snažily vyvarovat fatální chyby. Tu málem udělal ve 29. minutě po Křapkově malé domů brankář Šeda, když odkopem trefil dorážejícího Priškina, od něhož se míč odrazil do zámezí vedle opuštěné boleslavské branky.
Ve 32. minutě Radovu ránu vyrazil Krnáč od pravé tyče na roh. O pět minut později boleslavskou kombinaci z pravé strany zakončil nepřesnou střelou Rada. Ve 43. minutě Radův oblouček z trestňáku od levé postranní lajny neúspěšně hlavičkovali Magera i Ščuk. Vzápětí další Radův centr, tentokrát z rohu, neusměrnil Ščuk hlavou. Bez efektu zůstal i další Radův trestňák, po němž Slovan vyrazil do neúspěšného brejku.

Do druhého poločasu poslal trenér Jarolím zcela novou sestavu, Slovan prostřídal pouze trojici hráčů. Boleslavští v úvodu druhé půle nevyužili dvě standardní situace, trestňák i roh kopal Bartl, ale spoluhráče před soupeřovou brankou nenašel. V 50. minutě neuspěl Štohanzl ukvapeným střeleckým pokusem z dálky. V 53. minutě si střeleckou pozici připravil Chramosta a těsně minul bratislavskou branku vedle levé tyče. V příští minutě Bartlův přetažený trestňák úspěšně hlavičkoval Chramosta a gólman Krnáč míč v poslední možné chvíli vyrazil. V 57. minutě nebezpečný Lásikův centr zlikvidoval Bořil ve spolupráci se Šedou. Vzápětí na druhé straně další Chramostovu povedenou ránu gólman Krnáč vyrazil jen před sebe a Pajerově dorážce zabránil bratislavský obránce za cenu rohu. Z něho už Boleslav nezahrozila. V 60. minutě po Millově kolmici vystřelil nepřesně Chramosta. Po hodině hry Slovan ožil příchodem tří čerstvých hráčů a častěji atakoval boleslavskou defenzívu. V 64. minutě dvakrát tvrdě vystřelil čerstvý Peltier, první rána nepřešla k Šedovi přes obránce a druhou boleslavský gólman chytil. V 68. minutě po spolupráci s Bartlem nastřelil Chramosta obránce a podobně dopadl i střelecký pokus Štohanzla. V 70. minutě po spolupráci s Malponem přestřelil bratislavskou branku Šisler.
V 74. minutě prošel polovinou hřiště Chramosta, parádně přihrál do šance Bartlovi, ale toho Krnáč vychytal, ovšem proti rázné Pajerově dorážce už neměl šanci - 1:0.
Bratislavskou okamžitou touhu po vyrovnání nezvládl Wittek, jenž navzdory svým zkušenostem z patnácti metrů branku přestřelil.
V 77. minutě pronikl do boleslavského vápna Zreľák a tísněn Šislerem po zemi překonal Šedu - 1:1.
V závěrečné desetiminutovce byla blíže vítězství Boleslav. V 81. minutě Bořil poslal do úniku Bartla, ale tomu se nepodařilo odcentrovat. V 82. minutě po Bartlově trestňáku a nejistém Krnáčově zákroku kopala Boleslav roh a akci završil Malpon povedenou střelou těsně vedle pravé tyče bratislavské branky. V 85. minutě Bartlův průnik zastavil Dobrotka faulem uvnitř šestnáctky, bohužel pokutový kop Chramosta neproměnil, neboť Krnáč směr střely vystihl a vyrazil ji na roh. Po jeho rozehrání se Boleslavští neprosadili. V 87. minutě Bartl opět pronikl do soupeřovy šestnáctky, nabil Millovi, ale ten branku přestřelil. Po bratislavském rohu vyrazili Boleslavští do brejku, ale rozhodčí je zastavili kvůli Chramostově ofsajdu. To byla poslední šance zápasu.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Kúdela, Křapka, Mendy - Ščuk, Rada - Zahustel (21. Chramosta), Magera, Čermák - Klobása.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Bořil, Vraštil, Šisler, Koch - Milla, Malpon - Bartl, Pajer, Štohanzl - Chramosta.

Sestava ŠK Slovan Bratislava: Krnáč - Sekulič (46. Gorosito), Dobrotka, Saláta, Podaný (61. Lásik) - Simovič, Štefánik (46. Lásik) - Milinkovič (38. Oršula), Priškin (61. Vittek), Kubík (61. Peltier) - Mészáros (46. Zreľák).

Góly: 74. Pajer - 77. Zreľák

Rozhodčí: Šimek - Brychta, Havránek

Diváků: 700

Fanshop banner