Dorostenecký trenér Saňák hodnotí uplynulý ročník pozitivně
Klub

Dorostenecký trenér Saňák hodnotí uplynulý ročník pozitivně

Redakce

V soutěžním ročníku 2014/15 do dvaačtyřiceti mistrovských utkání celostátní ligy starších dorostenců zasáhlo v dresu FK Mladá Boleslav U19 celkem čtyřiadvacet hráčů a tři brankáři narozených v letech 1996 a 1997.

V náročné nejvyšší české dorostenecké lize s dvaadvaceti účastníky družstvo FK Mladá Boleslav U19 obsadilo 13. místo, když patnáctkrát vyhrálo, třináctkrát remizovalo a čtrnáctkrát prohrálo se ziskem 58 bodů a souhrnném skóre 75:66.
„Sezónu staršího dorostu FK Mladá Boleslav U19 hodnotím pozitivně, ač je umístění průměrné. Z dvaačtyřiceti utkání jsme v osmadvaceti neprohráli, dvakrát jsme porazili Spartu a jednou Příbram, čili lídry soutěže," uvedl hlavní trenér boleslavských dorostenců Jiří Saňák. „Tato dorostenecká liga je jedna z nejnáročnější v systému soutěží v České republice. Mladí hráči absolvují dvaačtyřicet mistrovských utkání a hrají o prestižní účast v mládežnické Lize mistrů. Sestupují z ní dva poslední týmy a další dva jdou do baráže," dodal Jiří Saňák.

Družstvo FK Mladá Boleslav U19 v soutěžním ročníku 2014-15 tvořili brankáři Filip Truksa, Filip Roudnický, Lukáš Volek, obránci Jan Zabilanský, Tomáš Wolf, Pavel Malý, Josef Marek, Lukáš Glöckner, Roman Lukeš, Tomáš Scheufler, Radek Kopa, Lukáš Dratva, záložníci Lukáš Kühnel, Dominik Košek, Jan Vodháněl, Daniel Duch, Tomáš Ladra, Travys Albina, Jakub Zörkler, Edwing Malpon, útočníci Roman Novotný, Zdeněk Pekař, Jan Frömmel, Jakub Kořínek, Michal Dohnalík, Daniel Bojda, Almin Bečirevič.
Hlavním trenérem byl Jiří Saňák, jeho asistentem Adrian Vizingr, vedoucím týmu Václav Pospíšil a masérem Václav Štěpán.
Nejlepšími střelci byli: Ladra 17, Wolf 9, Bojda 6, Dohnalík a Novotný oba 5. Nejvíce gólových asistencí měl Ladra 21, Bojda a Albina oba 7.

„Hráči narození 1996 a 1997 vytvořili výbornou partu, která táhla za jeden provaz. Jsem přesvědčený, že chlapcům tento soutěžní ročník prospěl z pohledu mentálního, kondičního a především technickotaktického. Věřím také, že kluci získané zkušenosti využijí v kariéře, která jim právě při přechodu do mužského fotbalu začíná. Proto jim přeji - kluci držte se. Velmi srdečně děkuji celému realizačnímu týmu - Adrianu Vizigrovi, Václavu Štěpánovi, Václavu Pospíšilovi a Jiřímu Holakovskému nejenom za tuto sezónu, ale za celé čtyři roky spolupráce. Všichni to jsou lidé na svých místech, kteří se s láskou věnují našim hráčům. Děkuji," uzavřel Jiří Saňák nejen hodnocení soutěžního ročníku 2014-15, ale i své čtyřleté působení v FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner