Soupeři dali tři góly a navíc nastřelili břevno
Klub

Soupeři dali tři góly a navíc nastřelili břevno

Redakce

Přestože se boleslavským šestnáctiletým mladíkům nedařilo podle trenérových představ po celé utkání, tak ho dotáhli do úspěšného konce a získali tři body. Soutěžní program završí v neděli 7. června v Českých Budějovicích.

Úvodních dvacet minut bylo dění na hřišti vyrovnané a oboustranně bez šancí, neboť se hrálo převážně ve středu hřiště.
Ve 28. minutě Boleslavští rozehráli roh, odražený míč se dostal k Chládkovi, který ho vrátil před jabloneckou bránu, kde se nejlépe zorientoval Fingerhut - 0:1.
Jablonečtí odpověděli nebezpečnou akcí ve 37. minutě, kdy se centr z pravé strany odrazil od břevna Zemanovy branky. A tak první dějství skončilo těsnou boleslavskou výhrou.

Do druhého poločasu vstoupili Boleslavští úspěšně a zvýraznili své vedení.
Ve 42. minutě Najman posunul míč na Šimona, který po pěkné individuální akci zvýšil na 0:2.
V 51. minutě jablonecký soupeř potrestal boleslavskou nepřesnost v rozehrávce a snížil skóre na rozdíl jediného gólu - 1:2.

Jablonečtí se tak vrátili do hry o body, ale další své šance již nevyužili. V 67. minutě stříleli vedle branky a o minutu později po centru z levé strany hlavičkoval jejich hráč těsně mimo boleslavskou branku.
V 73. minutě si Najmanův přesný míč za jabloneckou obrannou linií zpracoval Hobík a prostřelil jabloneckého brankáře - 1:3.
V 78. minutě byl Balog blízko čtvrtého gólu v jablonecké brance, ale z trestného kopu trefil pouze břevno.

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Jan Páník: „V zápase byl náš herní projev jako na houpačce, chvíli slušný, pak zase horší. První půle nebyla příliš fotbalová a spíše se bojovalo o míč, který také hodně létal vzduchem. Měli jsme problémy s rozehrávkou, která byla často pomalá a nepřesná. Druhý poločas pro nás začal výborně, ale po druhé brance jsme polevili a přestali být důslední. Soupeř začal mít herně mírně navrch. Dopustili jsme se několika zbytečných chyb a za jednu z nich byli potrestáni kontaktní brankou. Domácí povzbudila a cítili šanci na vyrovnání až do doby, kdy dal Hobík třetí uklidňující branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Zeman - Najman, Vojtěch Jon, Komma, Václav Jon - Chládek (71. Kohl), Hajdo (56. Marek) - Mansfeld (41. Balog), Šimon (71. Geissler), David Novák (56. Jakub Novák) - Fingerhut (56. Hobík)

Góly FK MB U16: 23. Fingerhut, 42. Šimon, 73. Hobík

Rozhodčí: Řeháček - Hrbáček, Zlatník

Fanshop banner