Omlazené družstvo obstálo v ostrém souboji s vršovickými klokany
Klub

Omlazené družstvo obstálo v ostrém souboji s vršovickými klokany

Redakce

V poslední májové sobotě na hřišti vršovické Lokomotivy připustil rozhodčí přehnaně tvrdou hru, ve které omlazené dorostenecké družstvo obstálo a přehrálo i přestřílelo soky z Bohemians. Závěrečné dva mistráky hraje doma, ve středu 3. června od 11 hodin proti pražské Spartě a v sobotu 6. června od 14 hodin proti olomoucké Sigmě.

Vysokou domácí výhrou s Hlučínem si Boleslavští v předchozím mistrovském utkání zajistili klid do závěrečných bojů dorostenecké ligy a tak trenéři s výhledem na nadcházející soutěžní ročník do základu v utkání s vršovickými Bohemians postavili omlazený kádr, který by měl tvořit jádro týmu v nejbližší budoucnosti. Ve vyostřeném utkání, kdy rozhodčí toleroval velmi tvrdou hru, boleslavští mladíci obstáli a z Prahy si přivezli plný počet bodů.

V první polovině hry se v tvrdém boji o každý míč od vápna k vápnu hrálo bez výrazných brankových příležitostí na jedné, či na druhé straně. V 10. minutě vršovický Kostka střelou z hranice šestnáctky přinutil boleslavského gólmana Truksu zasáhnout u pravé tyče. Ve 13. minutě střílel Albina z dvaceti metrů mimo vršovickou branku.
V 19. minutě poslal trestný kop zleva Novotný do vršovické šestnáctky tak zdařile, že propadlý a odražený míč se dostal k Dohnalíkovi, který podél bližší tyče propálil domácího gólmana Dařinu - 0:1.
V 39. minutě Boleslavští chybovali v rozehrávce, toho využil vršovický Bláha ke střele, kterou zlikvidoval na zemi gólman Truksa.

V druhé polovině hry hned ve 47. minutě zaskočil Boleslavské rozhodčí Kožár, když bez varování odpískal Truksovi dlouhé držení míče a nařídil nepřímý kop z hranice šestnáctky. Vršovičtí této lacině získané příležitosti nevyužili. V 55. minutě zahrál Vodháněl boleslavský trestný kop zprava přes beky na zadní tyč, kde míč propadl těsně vedle tyče do zámezí. V 60. minutě zaútočili Vršovičtí zprava a po centru do šestnáctky hlavičkoval Kubec mimo Truksovu branku.
V 67. minutě vybojoval Bojda míč, připravil si ho k zakončení a povedenou střelou z pětadvaceti metrů k tyči zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
V následujících minutách se Vršovičtí všemožně snažili zkorigovat stav utkání, ale často chybovali a Boleslavští si připravovali další tutovky. V 75. minutě našel Bečirević ve vršovické šestnáctce Albinu, který z výborné pozice zakončil mimo tyče. V 85. minutě po výtečném Bojdově přenesení hry zprava doleva Vodháněl obešel protihráče, ale v zakončení byl nepřesný.
V 87. minutě Wolf vybojoval míč a vběhl s ním do vršovické šestnáctky, kde před vyběhnuvším gólmanem Dařinou přihrál vpravo Albinovi, který pohodlně skóroval do prázdné branky - 0:3.
Závěrečné tři minuty proběhly již v poklidu, Boleslavští si jasné vedení pohlídali a odvezli si z Prahy cenné vítězství.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský, Malý, Marek, Kopa - Vodháněl - Novotný (63. Wolf), Albina (89. Lukeš), Zörkler (59. Bojda), Dohnalík (71. Bečirević) - Frömmel (63. Scheufler).

Sestava Bohemians Praha 1905 U19: Dařina - Vacík, Brak, Káš, Malík (63. Vachoušek) - Blecha - Fotr, Kostka (85. Pejša), Bláha (46. Kučera), Vaníček - Kubec (73. Věchtík).

Branky: 19. Dohnalík, 67. Bojda, 87. Albina

Rozhodčí: Kožár - Štrincl, Dobrý

ŽK: Kostka

Fanshop banner