Boleslav rozstřílela Jihlavu a vyhlíží los předkola Evropské ligy
Klub

Boleslav rozstřílela Jihlavu a vyhlíží los předkola Evropské ligy

Redakce

Boleslavští fotbalisté splnili očekávání a jasnou výhrou, která se nerodila snadno, udrželi čtvrtou ligovou příčku s právem účasti v předkole Evropské ligy. Nejlepšími hráči fandové zvolili boleslavského kanonýra Stanislava Klobásu a jihlavského gólmana Jana Hanuše.

První poločas začali Boleslavští nevyužitým rohem a sérií útočných akcí, které Vacek rozděloval střídavě do pravé či levé strany. V 9. minutě nejvydařenější atak skončil Zahustelovou střelou do pravé tyče jihlavské branky. Ve 14. minutě vyrazil boleslavský Mendy do útoku, a když jeho centr na Mageru neprošel, tak jihlavský protiútok pořádně zaměstnal Hrušku, který Neradovu ránu vyrazil na první jihlavský roh. Ve 21. minutě Zahustel nepovedenou malou domů napáchal zmatky v boleslavské defenzívě, naštěstí oblouček z levé strany skončil v Hruškových rukavicích. Ve 27. minutě bombu jihlavského Klimenta vyrazil Hruška. O pět minut později vytlačil Hruška z pravého horního rohu další povedenou Klimentovu ránu. Ve 38. minutě se nepovedla malá domů na druhé straně hřiště Jihlavským a Magera na kraji vápna obral o míč brankáře Hanuše, načež přihrál Vackovi, který přes obránce netrefil prázdnou branku. Ve 43. minutě Hruškův dlouhý odkop Klobása sklepnul Bartlovi, ten však vystřelil nedůrazně a Hanuš míč snadno lapil.
V poslední minutě poločasu Magera poslal po pravé straně Bartla, ten uplatnil svoji rychlost, vletěl do jihlavské šestnáctky, a když zdařile z úhlu přehodil vybíhajícího brankáře Hanuše, tak u levé tyče Klobása ve skluzu dopravil míč za brankovou čáru - 1:0. Klobása ve svém druhém ligovém zápase dal druhý ligový gól.

Na začátku druhého poločasu byl blízko vyrovnání Kučera, který po rozehraném rohu netrefil z malého vápna boleslavskou branku. Na druhé straně Vacek a Ščuk stříleli nepřesně, Klobásovu přihrávku před jihlavskou brankou Vacek nezachytil. V 63. minutě Vackovu kolmici nezpracoval na hranici jihlavské šestnáctky Klobása.
V 65. minutě Magera parádní kolmou přihrávkou poslal do šance rozběhnutého Ščuka, který s přehledem podle brankáře Hanuše zvýšil boleslavské vedení - 2:0.
S druhým gólem se Boleslavští uklidnili a neúnavně se vrhali do útoku. V 69. minutě Zahustel pronikl přes dva beky do jihlavského vápna, přihrál Magerovi a ten připravil střeleckou pozici Vackovi, jehož tečovaná rána těsně minula levou tyč Hanušovy branky. V 71. minutě Ďurišovo zakončení z pár kroků vykopnul z brankové čáry Kukol. V 74. minutě Ďuriš obehrál Krejčího, ale na jeho nezištný přízemní centr Zahustel před brankou nedosáhl. V 76. minutě běžel Ďuriš zcela sám z poloviny hřiště na jihlavského brankáře a ve snaze technickým obloučkem jej přehodit, bohužel překopl branku.
V 78. minutě čerstvý Bořil pláchnul jihlavské obraně po levé straně a jeho nadýchaný oblouček bez přípravy do jihlavské branky napálil Magera - 3:0.
Ve zbývajících minutách posledního ligového zápasu ročníku 2014-15 boleslavští fotbalisté kontrolovali dění na hřišti a bez velkých obtíží uhájili jasnou výhrou. Dvě minuty před koncem po Zahustelově přihrávce se ocitl Ďuriš v další šanci, ale v sevření dotírajícího obránce a vyběhnuvšího brankáře minul branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Kúdela, Mendy (71. Bořil) - Ščuk, Štohanzl (35. Bartl) - Zahustel, Magera, Vacek - Klobása (70. Ďuriš).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, Krejčí, Hybš - Fulnek, Kučera - Kliment, Šulek (79. Demeter), Nerad (61. Batioja) - Mešanovic (66. Harba).

Góly: 45. Klobása, 65. Ščuk, 78. Magera

ŽK: Mendy, Klobása - Kliment

Rozhodčí: Paták - Wilczek, Kotalík

Diváků: 2418

Fanshop banner