Boleslavští jsou juniorskými mistry České republiky
Klub

Boleslavští jsou juniorskými mistry České republiky

Redakce

V posledním mistrovském utkání boleslavští junioři zdárně završili své kralování Juniorské lize a po očekávaném vítězství, na kterém se podílel Vukadinovič hattrickem, převzali přímo na hřišti pohár pro mistry za ročník 2014-15.

První poločas, stejně jako potom celé utkání, byl v režii boleslavských juniorů, kteří se od první minuty pustili do atakování plzeňské obrany. Už v 6. minutě byl Vukadinovič blízko vedoucího gólu, ale nastřelil břevno a o minutu později z další boleslavské akce netrefil branku.
V 11. minutě boleslavská kombinační akce vyvrcholila Millovou přihrávkou Houžvičkovi, který z deseti metrů dal důležitý první gól - 1:0.
Ve 14. minutě Pajerův pas na pravou stranu zpracoval Geissler, kličkou obelstil protihráče a zacentroval před branku, kde útok hlavou dokončil Vukadinovič - 2:0.
V 19. minutě Vukadinovič individuální akci završil tvrdou střelou k pravé tyči - 3:0.

Po třetím gólu v plzeňské síti tempo utkání uvadlo, ovšem Boleslavští většinu času hru kontrolovali. Po Pajerově pasu Houžvička hlavou přehodil brankáře, ale branku minul. Ve 36. minutě Geisslerův centr z malého vápna Milla nedůrazně sklepnul do gólmana.
Ve 37. minutě Vukadinovič přihrál rozběhnutému Millovi, který technickou střelou překonal bezmocného brankáře Šimana - 4:0.
Ve 39. minutě se na hranici boleslavské šestnáctky Denk uvolnil povedenou zasekávačkou a prosadil se technickou střelou, která se od břevna odrazila za Hankičova záda - 4:1.

Už po prvním poločas tak bylo zřejmé, že juniorský titul připadne boleslavským fotbalistům.

Druhý poločas se dohrával vlastně jenom z povinnosti. V jeho úvodu si Boleslavští výhru pojistili dvěma góly.
V 51. minutě Houžvička poslal do šance Millu, kterého však obránce zastavil, ale Houžvička se dostal opět k míči, vletěl s ním do soupeřovy šestnáctky a po jeho centru přes šířku branky Vukadinovič hlavou završil svůj hattrick - 5:1.
V 54. minutě zaútočil Houžvička zleva, přihrál Vukadinovičovi, který uvnitř pokutového území posunul míč Kocourkovi a ten zcela sám před brankou prostřelil gólmana - 6:1.

Další gól už nepadl, ačkoliv příležitosti byly. V 62. minutě po Kateřiňákově centru Houžvička hlavičkoval z malého vápna nad branku. Následovalo pár plzeňských minut. Šíšův přízemní centr z pravé strany Hankič vyrazil a následnou Hrdličkovu dorážku na brankové čáře zachytil Pajer a odehrál na roh, po kterém Plzeňští hlavičkovali nad Hankičovu branku. V 67. minutě Hejdu zastavil stoper Kozma jen za cenu rohu. V 68. minutě Provod ze dvaceti metrů těsně přestřelil boleslavskou branku za přispění Hankičovy teče a Plzeňští tak v pěti minutách kopali třetí roh, naštěstí pro Boleslav bez střeleckého efektu. V 71. minutě po faulu na kličkujícího Malpona poslal Vukadinovič trestný kop těsně vedle levé tyče. V 73. minutě Mlynařík vystřelil z dálky nad boleslavskou branku a v 81. minutě Hradeckého ránu Hankič chytil.

Boleslavští jasnou výhrou uhájili první místo v Juniorské lize a získali juniorský titul České republiky v soutěžním ročníku 2014-15.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Pajer, Kozma, Thalamy - Kocourek (69. Hodač), Kateřiňák, Malpon (90. Zemánek), Vukadinovič (78. Kořínek) - Milla (78. Sedláček), Houžvička (69. Lacek).

Sestava FC Viktoria Plzeň U21: Šiman - Šíša (75. Petr), Denk, Kule, Mlynařík - Hradecký - Hejda, Doležal (46. Novák), Hrdlička (71. Kopřiva), Provod - Sedláček.

Góly: 14., 19. a 51. Vukadinovič, 11. Houžvička, 37. Milla, 54. Kocourek - 39. Denk.

Rozhodčí: Váňa - Melichar, Petřík

Diváků: 245

Bezprostředně po utkání Boleslavští vyhnali špunty z lahví se šampaňským a převzali medaile i trofej pro českého juniorského mistra, které jim předali Tomáš Bárta, ředitel profesionálních soutěží FAČR, a Michal Špaček, marketinkový manažer profesionálních soutěží společnosti STES.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=zNBS-phGpcc

Fanshop banner