V první lize je všechno o dva levely výš, poznal Klobása
Klub

V první lize je všechno o dva levely výš, poznal Klobása

Redakce

Po nerozhodném utkání 1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:1 si novináři z boleslavského týmu nejvíce žádali Stanislava Klobásu, jednadvacetiletého útočníka, který naskočil do hry v druhém poločase za zkušenějšího kolegu Wágnera a ve své prvoligové premiéře se za půl hodiny třikrát ocitl v gólové šanci.

Trefil se až na třetí pokus a zachránil pro boleslavský tým remízu a jeden mistrovský bod i postavení na čtvrté ligové příčce znamenající postup do kvalifikace Evropské ligy.

Jak jste vnímal utkání?
„Slovácko začalo velmi dobře, drželo balon a my se nedostávali do koncovky. V druhém poločase jsme hráli dobře, dali jeden gól a remíza byla zasloužená. Potřebovali jsme uhrát dobrý výsledek, proto jsme rádi alespoň za bod a věřím, že čtvrté místo v ligové tabulce udržíme."

Byl jste na hřišti teprve pět minut a už jste se dostal do první šance?
„Hlavičku z malého vápna jsem měl proměnit, dát ten gól na začátku druhého poločasu, tak jsme na Slovácku vyhráli."

Doufal jste, že vás trenér Jarolím povolá do prvoligového týmu, když jste v juniorce nastřílel už třiadvacet gólů?
„Nedoufal, ale tajně jsem si to přál, abych si ještě v této sezóně připsal start za prvoligové áčko. V Boleslavi už jsem dlouho a jsme rád, že se mi to tady povedlo. A když jsem navíc dal gól, tak o to byla premiéra hezčí."

Překvapilo vás, že jste při prvním startu v lize dostal šanci hrát celý poločas?
„Na Slovácko jsem jel s tím, že si možná připíšu pár prvoligových minut, ani ve snu jsem nečekal, že budu hrát celý poločas."

Jak jste dal a jak jste si užil první gól?
„Ani nevím, kudy míč do branky proletěl, byl jsem v euforii a vůbec v tu chvíli nevěděl, jak mám gól slavit. Tak jsem si přetáhnul dres přes hlavu a od rozhodčího navíc vyfasoval první žlutou kartu."

Za první gól v prvním ligovém zápase a navíc za žlutou kartu bude jistě chtít pokladník Jan Kysela mimořádnou částku do týmové kasy?
„Nevím, jaké jsou v áčku taxy, a docela se obávám, že to bude značná částka. Ale nedá se nic dělat, první gól v prvním zápase je tak úžasná věc, že za to stojí."

V čem jste pocítil rozdíl mezi juniorskou a dospělou ligou?
„Rozdíl je velký. Všechno je rychlejší, souboje jsou tvrdší, stopeři důraznější, všechno je o dva levely výš. Juniorská liga má svoji kvalitu, ale v chlapském fotbale nikdo nikomu nedopřeje ani metr."

Jaká je v hráčské kabině nálada před důležitým sobotním zápasem proti Jihlavě, ve kterém Boleslav potřebuje vyhrát k zajištění účasti v předkole Evropské ligy?
„Nálada v mužstvu je dobrá, potrénujeme, připravíme se na soupeře a věřím, že poslední domácí zápas vyhrajeme."

Jak si spolu s fotbalovými úspěchy užíváte roli manžela a otce?
„Rodinu si užívám moc. Dcera je krásná a je úžasné, jaké dělá pokroky. Manželka mně hodně fandí a pomáhá. Já se také snažím pomáhat, i když jsem doma málo."

Fanshop banner