V Ostravě vyhráli a jsou stále první
Klub

V Ostravě vyhráli a jsou stále první

Redakce

Boleslavští vyhráli velmi důležité utkání na hřišti ostravské juniorky a před závěrečným mistrovským zápasem tak uhájili své vedoucí postavení v Juniorské lize před brněnskými a hlavně příbramskými pronásledovateli.

První poločas začal ostravským útokem, který skončil v náručí boleslavského brankáře Hankiče. Boleslavští odpověděli nepřesným trestným kopem. Potom se několik minut hrálo většinou ve středu hřiště, než se gólově prosadili Ostravští.
V 18. minutě Kundrátek rozehrál ostravskou akci na Tomšů, z jehož centru se prosadil Celba přízemní střelou k levé tyči - 1:0.
Boleslavští neztratili hlavu a za deset minut srovnali se soupeřem krok.
Ve 27. minutě ostravský gólman Šrom hrubě srazil Kozmu naskakujícího na centr uvnitř šestnáctky a rozhodčí Zelinka nařídil pokutový kop, který Kateřiňák s jistotou proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1.
Po půlhodině hry Boleslavští zaměstnali ostravského brankáře tvrdou střelou ze hry a o chvíli později rohovým kopem. Ostravské střelecké pokusy postrádaly přesnost. Do přestávky se na nerozhodném stavu nic nezměnilo.

V začátku druhého poločasu byli boleslavští fotbalisté aktivní, ale dlouho se jim nedařilo s remízovým skóre pohnout. Vítězství na svoji stranu však přeci jenom strhli.
V 68. minutě Malpon přihrál na pravou stranu volnému Kocourkovi a po jeho přetaženém centru se vrhnul Šisler a hlavou k pravé tyči skóroval - 1:2.
V 72. minutě po centru z pravé strany se ke střelbě dostal Szotkowski, ale z úhlu rozvlnil pouze boční síť boleslavské branky.
V 77. minutě Kochův dlouhý pas prodloužil Milla hlavou na rozběhnutého Kocourka, který soupeřovým obráncům utekl a do protipohybu vyběhnuvšího Šroma přízemní ranou pojistil boleslavskou výhru - 1:3.
V nastavených dvou minutách se do šance dostal ostravský Matěj, ale toho vychytal Hankič, kterému s následnou dorážkou pomohli spoluhráči. Utkání tak skončilo boleslavským úspěchem.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Navrátil, Pajer, Koch - Kateřiňák, Šisler - Kocourek, Malpon (90. Lacek), Thalamy (90. Houžvička) - Kozma (58. Milla).

Sestava FC Baník Ostrava U21: Šrom - Celba, Kaša, Zawada, Šichor, Szotkowski (79. Honiš), Byrtus, Holzer, Matěj, Tomšů (71. Pyclík), Kundrátek.

Góly: 18. Celba - 28. Kateřiňák (penalta), 68. Šisler, 77. Kocourek

ŽK: Šrom, Kaša, Kundrátek, Byrtus, Holzer - Kateřiňák, Koch.

Rozhodčí: Zelinka

Fanshop banner