Devítigólovou kanonádu vyšperkoval Ladra hattrickem
Klub

Devítigólovou kanonádu vyšperkoval Ladra hattrickem

Redakce

Rekordní výhrou nad již sestupujícím Hlučínem potvrdili boleslavští dorostenci, že do nejvyšší české dorostenecké ligy patří a budou patřit i v příštím soutěžním ročníku. Na devíti gólech se podílelo sedm střelců, z nich reprezentant Ladra hattrickem.

Skutečnost, že potřebují vyhrát k získání klidu do závěrečných tří utkání dorostenecké ligy, boleslavským mladíkům svazovala nohy až do 37. minuty, než vstřelili druhou uklidňující branku. Do té doby byli nejistí v kombinaci, ve zpracování míče i v zakončení ofenzivních akcí. Druhá branka přinesla kýžený zvrat a v druhé půlce utkání si již Boleslavští se soupeřem pohrávali jako kočka s myší.

První poločas však Boleslavští jasně vyhráli i přes rozpačitý rozjezd. Již ve 3. minutě Dohnalíkův centr zprava u přední tyče zakončoval Ladra hlavou do hlučínského gólmana Kolenka. V 5. minutě po nevyužité hlučínské standardce vyjel Ladra k samostatnému brejku a jeho střelu z třiadvaceti metrů opět gólman Kolenko zvládl. V 7. minutě hlučínská střela mířila mimo tyče Truksovy branky.
V 17. minutě zahrál Ladra rohový kop zprava a u bližší tyče našel Albinu, jehož zakončení hlavou gólmanovi Kolenkovi propadlo mezi rukavicemi do branky - 1:0.
Ve 20. minutě krásný centr za beky Bečirević nezpracoval. V 31. minutě hlučínský útočník Fuciman vnikl zprava do boleslavské šestnáctky, ale branku minul. V 35. minutě Vodháněl zakončil individuální akci střelou do břevna hlučínské branky.
Ve 37. minutě prošel Bečirević zleva samostatně do hlučínské šestnáctky a umístěnou ranou k bližší tyči prostřelil gólmana Kolenka - 2:0.
Ve 40. minutě po faulu na Albinu kopal trestný kop z pětadvaceti metrů Ladra přesně přes hráčskou zeď k tyči - 3:0.
Ve 43. minutě opět po faulu na Albinu rozehrál tentokrát trestný kop Vodháněl na Ladru, ten si míč posunul do příhodné pozice a z třiceti metrů trefil růžek hlučínské branky - 4:0.

Do druhé poloviny utkání nastoupili Boleslavští hned se třemi změnami v sestavě a jeden z čerstvých hráčů Kořínek již ve 46. minutě připravil centrem z levé strany gólovou šanci pro dalšího novice v sestavě Bojdu, ale ten branku přestřelil.
Ve 48. minutě vnikl Ladra zprava do soupeřovy šestnáctky, nacentroval před branku, kde Kořínek vystřelil a odražený míč se dostal ke Koškovi, který přesnou ranou zvýšil na 5:0.
V 51. minutě po faulu na Ladru kopal trestný kop z osmnácti metrů Zörkler a zamířil přesně přes zeď k bližší tyči - 6:0.

V 57. minutě pronikl Bojda do hlučínské šestnáctky, přihrál pod sebe dobíhajícímu Kopovi, jehož tvrdou střelu vykopával obránce Řezníček z brankové čáry. V 61. minutě po Koškově obloučku za hlučínské beky Bojda zakončil útok těsně vedle branky. V 68. minutě v závěru boleslavské kombinační akce vystřelil Bojda, ale gólman Kolenko míč vyrazil.
V 70. minutě Boleslavští zaútočili po levé straně, Kořínek posunul míč rozběhnutému Kopovi, ten poslal krásný přetažený centr do šestnáctky, kde nehlídaný Ladra přesnou střelou završil svůj hattrick a zvýšil na 7:0.
V 75. minutě připravil gólovou šanci Kořínek pro Marka, který byl v té době na hřišti dvě minuty, jeho střelu však obránci soupeře zblokovali.
V 81. minutě si oba aktéři akci zopakovali, tentokrát s gólovým vylepšením, když Kořínek zleva přihrál dobíhajícímu Markovi, který prostřelil vše, co bylo před ním - 8:0.
V 90. minutě ještě po Scheuflerově přihrávce Kořínek uzavřel skóre na konečných 9:0.
Rozhodčí Melichar utkání zbytečně neprodlužoval a odpískal konec.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Wolf, Scheufler, Glöckner, Kopa - Košek (62. Malý) - Dohnalík (46. Zörkler), Albina, Vodháněl (46. Kořínek), Bečirević (46. Bojda) - Ladra (73. Marek).

Sestava FC Hlučín U19: Kolenko - Lesniak (72. Frébort), Massaniec, Líbař, Krivčík - Řezníček - Vošvrda, Bernatík (63. Jakub Bedry), Dendis (53. Jan Bedry), Grossmann - Fuciman.

Branky: 40., 43. a 70. Ladra, 17. Albina, 37. Bečirević, 48. Košek, 51. Zörkler, 81. Marek, 90. Kořínek

Rozhodčí: Melichar - Rais, Dragoun

Fanshop banner