Budou to ještě nervy, tuší trenér Karel Jarolím
Klub

Budou to ještě nervy, tuší trenér Karel Jarolím

Redakce

Boleslav získala důležitý bod v souboji se Slováckem, když podobně jako v jiných jarních mistrácích doháněla ztrátu z promarněného prvního poločasu. Trenér Jarolím litoval, že z množství šancí jeho tým dal pouze jeden gól.

„První poločas byl z naší strany mizerný, nedrželi jsme balon, i když náznaky kombinace tam byly. Slovácko bylo nebezpečnější a zaslouženě vedlo, i když jsme šanci také měli. Druhý poločas jsme se zlepšili, začali hrát po zemi, vytvářeli si šance, ale bohužel proměnili jen jednu. Mohli jsme utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale nerozhodli," shrnul boleslavský trenér Karel Jarolím remízu na Slovácku. Po novinářské výzvě se samozřejmě musel vyjádřit k nasazení Stanislava Klobásy a jeho úspěšné ligové premiéře. „Klobása přišel do utkání, i když s ligou neměl žádné zkušenosti, ale v juniorské lize potvrzuje svůj útočný potenciál a také proti Slovácku ukázal, že umí střílet góly, že si umí najít prostor před soupeřovou brankou, škoda je, že nedal góly dva," řekl Karel Jarolím a neodpustil si poznámku, že je na jednu stranu smutné, když důležitý zápas musí zachraňovat hráč z juniorky, což není dobrá vizitka pro stabilní členy prvoligového kádru.
Ligová sezóna ještě neskončila a v posledním utkání, kterým bude domácí střetnutí s Jihlavou, bude Boleslav hájit čtvrtou příčku zaručující účast v předkole Evropské ligy. „Budou to ještě nervy, ale máme to ve svých rukách," zdůraznil boleslavský trenér.

Jeho slovácký kolega Svatopluk Habanec se musel smířit s faktem, že pro jeho tým je Boleslav dlouhodobě k neporažení. „První půli jsme hráli dobře kombinačně a Boleslav mně připadala, že si přijela jen pro bod, protože nebyla agresivní. Po první půli, ve které jsme dali branku, jsme se ve druhé půli vytratili a soupeř měl spousty šancí. V závěru jsme měli zase příležitosti my, ale Kalouda se netrefil," uvedl Svatopluk Habanec, a protože remíza s Boleslaví byla posledním domácím utkáním Slovácka v končícím ligovém ročníku, nezapomněl poděkovat za přízeň slováckým fanouškům.

Fanshop banner