Bod z promoklého Slovácka udržel Boleslav na čtvrté příčce
Klub

Bod z promoklého Slovácka udržel Boleslav na čtvrté příčce

Redakce

V neustálém dešti patřil první poločas Slovácku a druhý naopak byla jasně lepší Boleslav. Fandové zvolili nejlepšími hráči utkání střelce gólů slováckého Libora Doška a boleslavského Stanislava Klobásu.

Pro Boleslav velmi důležité utkání se hrálo za neustálého deště na velmi kvalitním hřišti s nedávno čerstvě položeným trávníkem pro červnové Euro U21. Boleslavi chyběli zranění Hůlka se Skalákem a vykartovaný Bartl.

První poločas začali živěji hráči Slovácka a již ve 4. minutě si vynutili první roh, když Hruška včasným vyběhnutím zmařil soupeřovu šanci. O první boleslavskou střelu se pokusil v 9. minutě Vacek, který však mířil velmi nepřesně. V 10. minutě Diviš trefil pravou tyč boleslavské branky z ofsajdu, což sudí viděli a odpískali.
První gólovou příležitost měla Boleslav ve 21. minutě. Po Ščukově kolmici běžel proti brankáři Hečovi sám Zahustel, ale z nadějné akce byl pouze první boleslavský roh. Rozehrál ho Vacek a hlavičkoval Křapka těsně vedle levé tyče. Ve 23. minutě v boleslavské šestnáctce si nehlídaný Trávník zpracoval míč a z otočky tvrdě vystřelil, brankář Hruška nepříjemnou ránu na kluzkém terénu chytil.
Ve 31. minutě Trávníkův centr doklepl z malého vápna Došek do boleslavské branky. Hruška na míč dosáhl, ale gólu nezabránil - 1:0.
Boleslavští odpověděli Zahustelovou střelou, kterou brankář Heča srazil do rohu a Magerovou hlavičkou těsně vedle branky po Vackově centru. Ve 43. minutě Doškův centr odhlavičkoval Kúdela pouze k Trávníkovi, jehož volej z hranice šestnáctky Hruška chytil. V předposlední minutě prvního poločasu promarnil Zahustel svůj druhý nadějný brejk.

Druhý poločas odehrála Boleslav mnohem lépe než první, ale ztrátu pouze vyrovnala, přestože šancí na vítězství měla dost. První pět minut po přestávce, kdy po Štohanzlově centru Klobása z malého vápna hlavičkoval těsně vedle branky. „Wágner byl špatný," vysvětlil trenér Karel Jarolím poločasovou změnu v boleslavském útoku, kdy zkušeného Wágnera vystřídal novicem Klobásou.
V 56. minutě Slovácko přežilo Kyselovu nebezpečnou hlavičku. V 60. minutě po Ščukově faulu těsně před boleslavskou šestnáctkou Slovácko kopalo trestňák z velmi výhodné pozice, ale exekutor nastřelil pouze hráčskou zeď. V 61. minutě Zahustel hlavičkoval do břevna a slovácký obránce odražený míč hlavou uklidil do rohu. V 67. minutě po centru z pravé strany a Magerově hlavičce Zahustelovu střelu z malého vápna obránce zblokoval za cenu dalšího rohu. Ten rozehrál Vacek a hlavičkoval Klobása, jehož gólové zakončení brankář Heča vytlačil zázračně nad břevno. V 70. minutě Kyselův centr akrobaticky zakončil Zahustel mimo branku. Výsledkem boleslavského místy až drtivého tlaku v úvodu druhého poločasu bylo pouze šest rohů.
Teprve v 72. minutě se Slovácku povedl brejk, v jehož závěru po Doškově přihrávce Kalouda přízemní ranou těsně minul boleslavskou branku. O tři minuty později další střelecký pokus Kaloudy skončil opět těsně vedle.
V 76. minutě zaútočil po levé straně Klobása, přihrál Vukadinovičovi, jehož střelu Heča vyrazil, ale to už byl před slováckou brankou Klobása a ve svém prvním ligovém startu pohotovým doklepnutím dal svůj první ligový gól, čímž potvrdil, že střeleckým králem juniorské ligy není náhodou - 1:1.
Zbývající čtvrthodinka se dohrávala navzdory stále sílícímu dešti v maximálním tempu obou týmů, jak se snažily strhnout vítězství na svoji stranu. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou a v závěrečné pětiminutovce Boleslav přežila dvě gólové šance Slovácka. Kalouda z patnácti metrů přestřelil a Došek z malého vápna hlavičkoval těsně vedle.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Kúdela, Bořil - Zahustel, Ščuk, Vacek, Štohanzl (70. Vukadinovič) - Magera, Wágner (46. Klobása).

Sestava 1. FC Slovácko: Heča - Kuncl, Košút, Rada, Reinberk - Šumulikoski - Diviš (80. Kerbr), Trávník, Valenta (64. Kalouda), Hlúpik - Došek.

Góly: 31. Došek - 76. Klobása

ŽK: Rada, Šumulikoski, Košút - Ščuk, Bořil, Klobása

Rozhodčí: Kovařík - Blažej, Hock

Diváků: 3472

Fanshop banner