K bodu za vydřenou remízu další v penaltovém rozstřelu nepřidali
Klub

K bodu za vydřenou remízu další v penaltovém rozstřelu nepřidali

Redakce

V předehrávce 24. kole ligy mladších dorostenců plzeňský soupeř boleslavský tým herně přehrával a bod navíc po remíze získal šťastnějším zvládnutím pozápasového penaltového rozstřelu.

První poločas vyhrála Boleslav. V 18. minutě nebezpečná plzeňská střela mířila kousek vedle pravé tyče boleslavské branky. Ve 21. minutě po Novákově centru z levé strany zakončoval Stopa hlavou vedle plzeňské branky. Ve 27. minutě Machů hezkou nahrávkou našel Komárka a ten sám před brankářem místo zakončení ještě přihrával Novákovi, což v poslední chvilce zablokoval jeden z dobíhajících hráčů Plzně.
Ve 29. minutě kopal Machů rohový kop a Novák důraznou hlavičkou na zadní tyči vstřelil úvodní branku utkání - 1:0.
Ve 38. minutě s Novákovým stříleným centrem z levé strany měl problémy plzeňský brankář Šampalík.

Druhý poločas začal boleslavskou šancí Machů, který se marně pokoušel překvapit plzeňského brankáře přehozením z poloviny hřiště. Ve 46. minutě utekl po levé straně Novák a jeho zakončení rozvlnilo pouze boční síť soupeřovy branky.
V 51. minutě ztratil míč Hančovský a po rychlém plzeňském protiútoku soupeř dokázal vyrovnat 1:1.
V 60. minutě opět Hančovský ztratil míč na půlicí čáře, ale plzeňský nebezpečný útok tentokrát dobrým obranným zákrokem Král zablokoval. V 70. minutě po Novákově centru z levé strany Zákravský ve velké šanci nastřelil brankáře. V 80. minutě se uvolnil na pravé straně Procházka, přihrál Vejrovi, který střelou z necelých dvaceti metrů orazítkoval pravou tyč plzeňské branky. Hned na to rozhodčí zápas ukončil za nerozhodného stavu 1:1.
V pozápasovém penaltovém rozstřelu Boleslav - Plzeň 3:4 šťastnější plzeňští střelci proměnili z pěti pokusů čtyři, z boleslavských hráčů uspěli pouze Koubský, Král a Rudzan.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík: ,,Boleslavský tým začal velmi dobře a prvních dvacet minut držel se soupeřem krok. V dalším průběhu již dominovala Plzeň a herně byla jednoznačně lepší. I přes velkou územní převahu soupeře boleslavský tým dobře bránil a Plzeň pustil pouze do dvou vážnějších ohrožení Řemínkovy branky. Vytvořili jsme si čtyři velké šance využitím převážně rychlých protiútoků. Tým můžu pochválit za bojovnost a nasazení, když proti lepšímu soupeři bojoval o každý kousek hřiště. Z jednotlivců mě potěšila obranná čtveřice Procházka, Král, Rudzan a Hurda."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek (79. Zeman) - Procházka, Rudzan, Král, Hurda - Komárek, Koubský - Dolák (35. Hančovský, 65. Zákravský), Machů (75. Houžvička), Novák - Stopa (48. Vejr).

Branka FK MB U17: 29. Novák

Fanshop banner