Sedmi góly si pojistili první místo
Klub

Sedmi góly si pojistili první místo

Redakce

Boleslavští jasně vyhráli na hřišti Slovácka, když soupeře smetli již v prvním poločase, a vedou Juniorskou ligu. Kanonýr Klobása nastřílel na jaře již šestnáct gólů a v květnu dosáhl třetího hattricku. A gólman Hankič si připsal čtrnáctou nulu.

První poločas začali Boleslavští a především kanonýr Klobása hodně zhurta.
Ve 2. minutě boleslavskou kombinační akci korunoval po Vukadinovičově centru Klobása gólem - 0:1.
Ve 3. minutě další povedenou a svižnou boleslavskou akci završil opět Klobása - 0:2.

Po rychlém vedení se Boleslavští soustředili na držení hry v bezpečné vzdálenosti od Hankičovy branky, což se jim dařilo zásluhou neúnavného presinku. Přibližně půl hodiny se hrálo ve středu hřiště, než Boleslavští udeřili potřetí.
Ve 37. minutě se na hranici slovácké šestnáctky elegantně uvolnil Vukadinovič a levačkou zamířil přesně k pravé tyči - 0:3.
Ve 42. minutě zaskočil slováckou obranu nejrychlejší boleslavský hráč Kocourek, který byl u míče o rozhodující sekundu dříve než brankář Kohoutek, vyběhnuvší před pokutové území, a zvýšil na 0:4.

Jasným čtyřgólovým rozdílem v boleslavský prospěch skončil první poločas.

Druhý poločas začal pokutovým kopem proti Slovácké brance a Kateřiňák ho proměnil ve 48. minutě ráznou střelou k pravé tyči - 0:5.
Neuplynuly ani dvě minuty a rychlý boleslavský protiútok proměnil Klobása ve svůj osobní hattrick a celkově v šestou trefu do slovácké sítě - 0:6.

Hra se opticky vyrovnala a Slovácko několikrát zaměstnalo boleslavského brankáře. V 52. minutě si Hankič poradil se střelou Jelečka. O chvíli později se po Groulíkově centru neprosadil hlavičkují Rusňák. V 58. minutě Pajer zastavil Machačův pokus o brejk. V 60. minutě Hankič zvládl Jelečkův tvrdý trestný kop. V 63. minutě v boleslavské sestavě čerstvý Houžvička přestřelil soupeřovu branku. V 68. minutě Hankič chytil Papeho trestňák. V 74. minutě boleslavský gólman vyrazil Tesařovu ránu.
V 80. minutě Malponovu přesnou kolmici zpracoval rozběhnutý Vukadinovič, kličkou se vyhnul brankáři a s přehledem do prázdné branky uzavřel boleslavský gólový účet na 0:7.
Boleslavští i za rozhodnutého stavu útočili, ale gól už nedali. V 82. minutě na Kozmovu přihrávku nedosáhl uvnitř vápna Lacek. V 86. minutě po spolupráci s Vukadinovičem vystřelil Ladra, ale trefil pouze bránícího hráče.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Navrátil, Pajer, Thalamy - Kateřiňák (56. Houžvička), Milla (65. Ladra) - Kocourek (56. Kozma), Malpon, Vukadinovič - Klobása ((70. Lacek).

Sestava 1. FC Slovácko U21: Kohoutek - Palička, Pilka, Jeleček, Petrucha, Machač (84. Ohnutek), Holek, Groulík, Tesař, Pape, Rusňák (78. Michna).

Góly: 2., 3. a 50. Klobása, 37. a 80. Vukadinovič, 42. Kocourek, 48. Kateřiňák (pokutový kop)

ŽK: Groulík

Rozhodčí: Machálek - Paták, Lakomý

Fanshop banner